A nehezen eltávolítható foltok közül, a kávé talán a legrosszabb. Mindannyiunkkal megeshet, hogy a kedvenc ruhánk, ágyneműnk kávéfoltos lesz. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi hatásos módszer van karnyújtásnyira a kávéfoltok eltávolítására. A legjobb az egészben, hogy a legtöbb megoldás alapanyaga otthonodon is belül megtalálható! Érdemes a WD-40-et is bevetni a kávéfoltok eltávolítására, meg fogsz lepődni az eredményen.

Ne halogasd tovább a kávéfolt eltávolítását, olvasd el hat egyszerű tippünket a megoldásra!

 

Hatásos házi praktikák a kávéfoltok eltüntetésére:

 

  • Szódabikarbóna

Ki gondolta volna, hogy ha a kávéfoltot először benedvesítjük vízzel, majd szódabikarbónát szórunk rá, akkor az érintett területet kíméletesen és hatékonyan megtisztítja? A tökéletes hatás érdekében, ajánljuk, hogy a foltot először mosószeres vízzel öblítsd át, majd alkalmazd a folton szódabikarbónát. Érdemes pár percen keresztül hatni hagyni, majd finoman dörzsölve átöblíteni a foltot.

 

  • Szódavíz

Majdnem mindenki tudja, hogy a szódavíz remekül tünteti el a különböző zsírfoltokat. Hasonló sikerrel alkalmazhatod a szikvizet kávéfoltok ellen is. Mindössze annyit kell tenned, hogy a hideg vízzel benedvesített foltot beszórod vékony rétegben konyhasóval és pár perc elteltével ráengeded a szódavizet. Meglepően hatásos és egyszerű kombináció a kávéfoltok eltüntetésére, érdemes kipróbálni.

 

  • Ecet

Igen, az ecetet szintén érdemes bevetni a kávéfoltok ellen! Az ecet az egyik legsokoldalúbb felhasználhatóságot nyújtó csodaszer a háztartásokban. Elég, ha a ruhán található foltot hideg vízzel átmosnod, majd önts ecetet az érintett felületre. A munka hátralevő részét a mosógéped fogja elvégezni. Az ecet használatát nem érdemes azonban túlzásba vinni, mivel sok új típusú mosógépet károsíthat felelőtlen alkalmazása.

 

  • Mosogatószer, mosószer

Sajnos nem elég hatásos megoldás a kávéfoltok utólagos eltüntetésére az utóbbi két tisztítószer. Jobb esetben, amint kávéfolt keletkezik a ruhán, azonnal mosogatószerért, vagy mosószerért kell rohanni. Ha még azelőtt alkalmazod őket, hogy a foltok megszáradnának, sokkal nagyobb eséllyel tudod eltüntetni őket. Ha mégsem sikerült időben megkezdeni a kávéfolt eltávolítását, megpróbálhatod hideg vízbe áztatni a ruhát 3-5 percre, majd a kávéfoltot a tisztítószerrel kell súrolni. Ha a hatás nem megfelelő, próbáld újra 15 perces áztatás után, immár meleg vízben majd folytasd a folt dörzsölését.

 

  • Kávéfoltok eltávolítása WD-40 használatával

Előfordulhat, hogy épp nincs otthonodban WD-40, de ne aggódj, a legtöbb közeli üzlet, benzinkút polcain megtalálod! Miért használnád ennyi felsorolt alternatíva mellett a WD-40-et? Nos, a WD-40 nem csak a ruháidból, ágyneműdből tudja sikeresen eltávolítani a kávéfoltot, de akár bútorszövetekből, szőnyegből és bőrből is. Használat előtt, egy nem szembetűnő helyen mindig teszteld a WD-40 hatását az alkalmazni kívánt felületen. A WD-40 nem minden anyag esetében alkalmas a használatra!

 

Bármelyik lehetőséget is választod, a legfontosabb, hogy a kávéfolt keletkezése utána a lehető leghamarabb kezdd meg a folt eltávolítását!

 

Neked van saját bevált praktikád a kávéfoltok eltüntetésére? Oszd meg velünk a tapasztalataidat!

 

Kipróbáltad hat tippünk egyikét és elégedett vagy az eredménnyel? Oszd meg ismerőseiddel a bejegyzést, hogy legközelebb ők is gyorsan, egyszerűen megszabadulhassanak a kávéfoltoktól!