AZ ELEKTROMOS FŰNYÍRÓ KARBANTARTÁSA-BEVEZETÉS:

A tavasz már visszatért és a nyár gyorsan jön! A gyeped zöldül és újra növekszik, ideje füvet nyírni. Kivesszük az elektromos fűnyírót a garázsból és munkába állunk! De mit is jelent pontosan az elektromos fűnyíró karbantartása? Hogy kell karbantartani az elektromos fűnyírót, ha azt akarod, hogy egész nyáron megfelelően működjön? Most tanácsokat adunk Neked ehhez.

Termékek, amire szükséged van:

WD-40 univerzális spray

WD-40 Specialista Fehér zsír lítium

Kesztyű és védőszemüveg

Fém reszelő vagy csiszoló

Rongyok

Fogó

 

1 LÉPÉSHogyan tudom megfelelően karbantartani az elektromos fűnyírót?

ÓVINTÉZKEDÉSEK AZ ELEKTROMOS GÉP KARBANTARTÁSÁHOZ

A fűkaszákkal ellentétben az elektromos fűnyírót könnyebb karbantartani. Nincsenek gázproblémák, nincs benzin leeresztés és minden, ami a motor mechanikai karbantartását kíséri. Az elektromos fűnyírónál csak azért kell igazán aggódni, hogy károsíthatja a tápkábelt! Ezért mindig azt tanácsoljuk, hogy a fűnyírásakor tartsd a kormányon a kábelt, hogy le ne nyírd a kábelt a fűvel együtt. Mivel a motor elektromos, ezért azt is javasoljuk, hogy a kaszáját mindig védd esőtől. Bár a motor védve van, mégis vizes lehet és grillezhet.

 

2. LÉPÉSHogyan tudom megfelelően karbantartani az elektromos fűnyírót?

A MOTOR KARBANTARTÁSA

Először ellenőrizd rendszeresen, hogy a fű nem halmozódik-e körül a motor védőburkolatán. Valójában, ha nem távolítják el, károsíthatja a motor hűtőrendszerét. Ezután évente egyszer vagy kétszer azt javasoljuk, hogy védd meg a motor elektromos áramköreit. Ehhez először távolítsa el a csavarokkal rögzített motorháztetőt. Ezután kontakt tisztító terméket permetezz a motor tekercsére.

 

3. LÉPÉSHogyan tudom megfelelően karbantartani az elektromos fűnyírót?

ÉLESÍTSD A FŰNYÍRÓ PENGÉJÉT

Az elektromos kasza karbantartása megköveteli a penge karbantartását is! Először vedd le a pengét a fűnyíróról. Fém reszelő vagy csiszoló segítségével élesítsd meg a penge szélét. Legyél óvatos, viselj védőszemüveget és védőkesztyűt, hogy ne kockáztasd meg a sérüléseket. Végül húzd a pengét a megfelelő irányba.

 

4. LÉPÉSHogyan tudom megfelelően karbantartani az elektromos fűnyírót?

VÉDD MEG A PENGÉT

Mivel a kasza penge fémből készült, a korrózió veszélye fenyegeti. Ezért azt javasoljuk, hogy akadályozd meg a rozsda megjelenését a késen:

  1. A kaszálás befejeztével mindig tisztítsd meg és töröld le a pengét ruhával.
  2. A WD-40 univerzális spray terméket időnként vidd fel a pengére, hogy megvédje a rozsdától.
  3. A kasza telelésénél vedd fontolóra a WD-40 termék több rétegének használatát a pengén, és tartsd a kaszát száraz, nedvességtől mentes helyen.

Minden fűnyírás után mindig emlékezz arra, hogy ecsettel távolítsd el a füvet a pengék alól. Ezután védd meg a rozsdától. Két lehetőséged van:

  • Használd a WD-40 univerzális spray terméket közvetlenül a házhoz, hogy megvédd a rozsdától.
  • Az optimális védelem érdekében rozsdamentes festéket használjon, általában két rétegben.

 

5. LÉPÉS

A KEREKEK KARBANTARTÁSA

Annak érdekében, hogy a fűnyíró keréktengelyei ne kopjanak, és hogy megkönnyítsd annak mozgását fűnyírás közben, azt javasoljuk, hogy kend meg a kerekeket. Fogóval távolítsd el a gyűrűt, amely a kereket a tengelyén tartja. Ezután kend meg a kerék tengelyét. Ehhez a Fehér lítium zsír WD-40 Specialista terméket ajánljuk. A dupla pozíciós spray megkönnyíti az alkalmazást széles vagy pontos párologtatással. Vastag formulája vízálló kenést és hőt biztosít ideális kültéri körülmények között.

 

AZ ELEKTROMOS FŰNYÍRÓ KARBANTARTÁSA-KÖVETKEZTETÉS

Neked lesz a legszebb kerted!

A legfrissebb fűnyíró karbantartási tipp: a fűnyíró kábeleit is megkenheted a WD-40 univerzális spray termékkel! Ez megkönnyíti a kábelek kezelését.