Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat – Bevezetés

 

Autód gumiabroncsait sokkal gyakrabban kell tisztítani, mint gondolnád, azért is, mert általában több figyelmet fordítanak az autó karosszériájára, motorjára és belső terére, mint a gumikra. Mégis, mint mindannyian tudjuk, használatuk során jelentősen megterheljük azokat, és mindenféle anyaggal érintkeznek: a latyaktól a hóig, az aszfalttól az olajokig és zsírokig. A kerék két fő alkotóelemét, a gumiabroncsot és a felnit ehelyett rendesen gondozni és tisztítani kell annak érdekében, hogy megőrizzék a legjobb formájukat és meghosszabbítsuk az élettartamukat. A fékbetétek fokozatos fogyásából származó egyéb anyagok is felkerülnek a felnikre, amelyek vezetés közben nagymértékben érintkezésbe kerülnek a forgó féktárcsákkal. Ezenkívül az autók motorjából származó olaj szétszóródásából származó zsír is felkerül a felnikre. Ezeket az olajokat a salakanyagok is szuszpendálják. Amikor ezek a zsíros anyagok vízzel keverednek, speciális emulziókat képeznek, az úgynevezett pépes „iszapokat”, amelyeket kiszáradásuk után nagyon nehéz eltávolítani.

Ennyi időre van szükséged: 30 perc

Ezekre a termékekre van szükséged:

 

 

1. Lépés

A KERÉK GONDOS VIZSGÁLATA

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat?

Autód kerekeinek tisztításának első karbantartási lépése a gumiabroncs futófelületének és oldalainak gondos vizsgálata. A különböző anyagokat és a futófelületbe ágyazott kavicsokat meg kell találni és el kell távolítani. Az oldalakat (belső és külső) meg kell vizsgálni, hogy nincsenek-e rajta repedések vagy duzzanatok, ami veszélyes károkra utal. Ha a fentiek bármelyikét megtalálod, keresd fel gumiabroncs-kereskedődet. Ellenőrizd a kiegyensúlyozó vezetéket is, hogy szilárdan vannak-e a peremen, és győződ meg arról, hogy az összes felfújó szelepnek van sapkája.

 

2. Lépés

A GUMIMOSÁS

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat?

A kerekek tisztításához használj WD-40 Univerzális spray terméket és egy közepesen merev sörtéjű kefét. Miután a kereket jól megnedvesítetted, a kefével vidd fel a tisztítószert a gumikra és a kerekekre, miután egy vödörben vízzel hígítottad. Többször haladj át a réseken, ahol a fékbetétek által termelt finom por van jelen. Az első öblítés után tisztítószerrel mosd át a rosszul tisztított pontokat. Ezután végezz végső öblítést.

 

3. Lépés

A FÉKEK MOSÁSA

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat?

A vas- és fémötvözet felniket kissé agresszívabban kell mosni; a legjobb, ha nagynyomású mosót használunk. A WD-40 zsírtalanítót ecsettel kell felvinni a peremre. Hagyd hatni néhány percig, majd permetezd újra és ecsettel távolítsa el a szennyeződéseket. A magas nyomású mosógép és a megfelelő mosószer a legjobb eredményt nyújtja.

 

4. Lépés

A KEREKEK ZSÍRTALANÍTÁSA

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat?

A szokásos mosás nem elegendő a zsírfoltok és az olajos lerakódások kiküszöbölésére, amelyeket másként kell kezelni. Mosószeres mosás, majd öblítés után a legjobb, ha a WD-40 zsírtalanítót alkalmazod. Oldószer-alapú formula, amely maradék nélkül gyorsan eltávolítja a zsírt, olajat és szennyeződéseket. Érintkezéskor azonnal hat, és könnyen öblíthető. A terméken elérhető, akárcsak a WD-40 sorozat többi termékéhez hasonlóan, a “Dupla pozíció” rendszer, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal váltson át a nagy szórásról a pontos alkalmazásra. Kiváló eredményeket kínál motorok és hajózási felszerelések terén is. A felvitel után a legjobb, ha a kezelt részeket és a felni teljes felületét is tisztára töröljük. Végül azt javasoljuk, hogy ismételd meg a végső mosást egy másik mosószerrel, és használj fényező terméket a felnikre.

 

5. Lépés

VÉGLEGES GUMIKEZELÉS

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat?

Miután a gumiabroncsokat és a felniket zsírtalanítottad és jól megmostad, alaposan szárítsd meg azokat mikroszálas kendővel és papírtörlővel. Akkor a legjobb, ha a gépkocsi kerekeit úgy tisztítod, hogy egy gumifeketítő polírozó-ápoló terméket alkalmazol a termékhez mellékelt applikátor segítségével, amely lehet folyékony vagy akár spray is. Ez az utolsó lépés ahhoz, hogy gumiabroncsod ahhoz hasonló megjelenést kölcsönözzön, mint amikor új volt, és megvédi számos potenciálisan káros elemtől is.

 

6. Lépés

GUMIABRONCSOK TÁROLÁSA

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat?

A téli / nyári gumiabroncsok cseréjekor vagy fordítva, a legjobb, ha minden idegen anyagtól tökéletesen megtisztítva “elteszed” őket. Mielőtt ezt megtennéd, az is a legjobb, ha gumiabroncs-kereskedője megvizsgálja a gumiabroncs belsejét, hogy nincs-e benne hiba vagy egyéb romlásra utaló jel.

 

 

 

 

Hogyan tisztítsuk meg az autógumikat – Következtetés

A gyors és egyszerű útmutató követése után már tudod, hogyan kell tisztítani az autógumikat, hogy azok minden évszakban karbantartva legyenek! További hasznos és egyszerű útmutatókat megtudhatsz weboldalunkon és közösségi média csatornáinkon!