Mi az a WD-40?

WD-40 a regisztrált neve annak a spray-nek, melynek kiváló víztaszító tulajdonságai vannak, valamint kenő olaj is egyben. Ezt a spray-t San Diego-ban találta fel egy Rocket Chemical nevű cég, mely később WD-40 névre változott.

14 tipp a WD-40 használatához

Mióta feltalálták, a WD-40-nek számtalan felhasználási módja létezik. Számtalan ember fedez fel újabb és újabb felhasználási módokat. Ebből mutatunk be most 14-et.

1. Megvédi a madáretetőt
Nem tudod a mókusokat távol tartani a madáretetőtől? Csak vigyél fel jó sok WD-40-et az etető tetejére. A mókusok nem fognak tudni megállni rajta és mindig lecsúsznak.

2. Gyűrű leszedése
Nem jön le a gyűrű az ujjadról? Ne aggódj, ha van kéznél WD-40. Csak permetezd az ujjadra és a gyűrű máris könnyedén lehúzható. Ne felejts utána jól kezet mosni.

3. Egymásba szorult poharak
Két poharat raktál egymásba és most meg nem tudod őket szétválasztani? Mit csinálsz ilyenkor? Csak úgy széthúzni őket elég kockázatos. De ha van válad egy flakon WD-40, már nem is kell aggódnod! Csak permetezd a két pohár találkozásához,hogy egy vékony film réteget képezz a poharak között, és voila! máris szét tudod őket választani. Ezután jól mosd el a poharakat.

4. Hajba ragadt rágógumi
Hihetetlen, hogy ez manapság probléma. De van rá megoldás is? Na mit gondolsz? WD-40! Most bizonyára azon gondolkodsz, hogy “Mi ez a WD-40?”., amire a mi válaszunk: “megoldás sok mindenre”. Csak permetezzd rá a rágógumira és egy fésű segítségével máris el tudod távolítani a hajadból. Utána alaposan moss hajat.

5. Rovarirtó és rovarriasztó
Ez egy víz-taszító spray, olajozó … rovar riasztó és rovarölő egyben? Igen, ez az! ha lefújsz egy csótányt WD-40-el, azonnal végez vele. Permetezd be vele az ajtó és ablak kereteket, hogy távol tartsd a rovarokat. Figyelj oda, hogy mindeközben ne lélegezd be és ne legyenek gyerekek a házban a művelet közben.

6. Cipőnyomok eltávolítása
Nem tudod eltávolítani azokat a makacs cipőnyomokat a konyha padlójáról? Ne add fel, csak vegyél egy flakon WD-40-et. Kiváló megoldás, hogy eltávolítsd a cipő és kátrány nyomokat bármilyen padlóról. A felület nem fog sérülni és nem is kerül nagy erőfeszítésbe. Ne feledd utána a helyiséget jól átszellőztetni a padlót pedig alaposan felmosni, hogy ne legyen utána csúszós.

7. Teafoltok eltávolítása
Van néhány makacs teafolt a konyha pultodon? Csak permetezz WD-40-et a felületre és töröld le egy száraz kendővel. Utána mosd át a felületet mosogatószerrel.

…és mire jó még?

8. Cipők és csizmák téliesítése
Víz-taszítóvá teheted a cipőidet és csizmáidat, csak permetezz WD-40-et rájuk.Ez egy víztaszító spray, amely egy ideig megóvja a kezelt felületet a víz káros hatásaitól. Soha ne fújd rá a cipő talpára! Van pár sófolt a cipődön? Azokat is eltávolítja!

9. Hólerakódás megelőzése
Jön a hóvihar? Sok mindent nem tehetsz a hó ellen, de azt megakadályozhatod, hogy lerakódjon a ház ablakain. Csak permetezz WD-40-et az ablakokra, mielőtt elkezd havazni és nézd, ahogy a hó azonnal lecsúszik róla.

10. Rendszámtábla tisztítás
Hogy felújítsd a rozsdásodó rendszámtábládat, csak fújd be WD-40-el és töröld át egy száraz ronggyal. Segít eltávolítani a felületi rozsdát, és megóvja a korróziótól. Ez a legegyszerűbb módja, hogy megtisztítsuk a rozsdásodásnak indult rendszámtáblát.

11. Darázsfészek ellen
A darazsak sokszor építenek fészket a házak eresze alá. Hogy ezt elkerüld, csak permetezz az eresz also részére WD-40-et, így megakadályozhatod, hogy a darazsak elkezdjenek fészket építeni oda.

12. Beragadt cipzárak
Beragadt, beszorult zipzárak azonnal elkezdenek működni, miután felvittél rájuk egy adag WD-40-et. Csak annyit kell tenned, hogy permetezel egy kis adagot a cipzárra, majd fel-le húzogatod, hogy eloszlasd rajta egyenletesen. Ha nem akarod, hogy a ruha anyagára is kerüljön belőle, akkor permetez egy kis adagot egy műanyagra és kis ecsettel vidd fel a cipzárra. Ne használd a spray-t gyermekek ruházatán!

13. Erős ragasztó eltávolítása
Megtörtént már veled, hogy nem használtál kesztyűt, mikor erős ragasztóval dolgoztál és a ragasztó a kezedre száradt? Ne aggódj, ha van WD-40 otthon. Csak permetezzd a kezedre és kezdd el dörzsölni, amíg teljesen le nem jön. Ezzel a szerrel más felületekről is eltávolíthatod a ragasztót! Mindig jól moss kezet használat után!

14. Gitárhúr tisztítása és olajozása
Minden alkalommal, miután használtad a gitárodat, vigyél fel a húrokra egy kis WD-40-et, hogy megtisztítsd és beolajozd őket. Ez megvédi a húrokat a rozsdásodástól is. Csak permetezzd rá egy kendőre és töröld át vele a gitárhúrokat.

[social_warfare buttons=”Facebook”]

https://wd40.hu/

https://wd40.hu/termékek/wd-40-multi-use-product/