Újra itt a jó idő, indulhat a motoros szezon! Álljon készen a motor a tavaszi üzembe helyezésre!

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk pár tanácsot, amiket érdemes ellenőrizni a motorodon, mielőtt elkezded vele róni a kilométereket.

 

Milyen a gumik állapota és nyomása?

Ellenőrizd a gumik futófelületét (egy könnyen használható mérővel mérd meg a futófelület mélységét), nyomását, állagát.

Biztonsági szempontból ez a lépés az egyik legfontosabb. Sérült vagy kopott gumi esetén ugyanis a motor tapadása lecsökken, ezáltal könnyebben bekövetkezhetnek a balesetek és a kicsúszások.

 

Ellenőrizd a láncfeszességet!

A túl feszes vagy megnyúlt lánc balesetveszélyes lehet. Győződj meg róla, hogy a szervizkönyvben előírt, vagy a lengővillán megjelölt értéket nem haladja meg a lánc kitérése.

 

Győződj meg a hűtőfolyadék megfelelő szintjéről!

Ezt a lépést gyakran hajlamosak vagyunk kihagyni, pedig percek alatt elvégezhető. Ha időszerű a hűtőfolyadék cseréje, nagyon fontos, hogy csak az előírás szerinti hűtőfolyadékot használd.

 

Tisztítsd le a láncot!

A motorkerékpárok hajtólánca folyamatos ápolást igényel. Tisztítsd le a láncot a WD-40 Specialist Motorbike lánctisztító spray-jel, hogy megóvd az állagát, csökkentsd a lánckopást.

 

Használj megfelelő kenőanyagot!

Ahogy előző blogcikkünkben is részleteztük, fontos a kenőanyagok helyes kiválasztása, mert rendszeres használatukkal a motor élettartama növelhető.

A WD-40 Specialist Motorbike lánckenő spray-t kivételesen hosszan tartó hatása miatt különösen száraz időhöz tökéletes. Gyorsan szárad és ellenáll a kilengéseknek.

 

Ha mindennel megvagyunk, útnak indulhatunk! Biztonságos motorozást kívánunk mindenkinek!