Ma már számtalan biciklis kiegészítő kapható a kerékpározás minden fajtájához. Valószínűleg tele van velük a garázsod és alig tudsz választani közülük, amikor egy mountain bike túrára indulsz. Érdemes a különböző kiegészítőket, felszereléseket használat szerint rendezni. A legfontosabbakat célszerű előre összekészíteni, hogy gyorsan rendelkezésedre álljanak. Jelen blogbejegyzésünkben segítünk ezt az alapcsomagot összeállítani.

 

Minőségi bukósisak

A biztonság, így a bukósisak szerintünk a legfontosabb kiegészítő, amit mindenképpen érdemes magaddal vinni, főleg, ha mountain bike túrára indulsz. A biciklis sisakok bevizsgálásról szóló tanúsítványok, jelzések meglétét mindenképpen ellenőrizd vásárlás során, hiszen az életed múlhat rajta! Fontos a megfelelő méret kiválasztása, melyben az értékesítők biztosan készséggel fognak segíteni az üzletekben. Senkinek nem tanácsolnánk, hogy sisak nélkül induljon kerékpározni.

 

Hidratáció

Ismerős az érzés, hogy elindulsz biciklizni „egy kis kerülőre” és mire észbe kapsz már több, mint 20 km-re vagy otthonról? Általában ekkor jut eszedbe, hogy nem hoztál magaddal vizet, vagy éppen nem eleget. Érdemes a hátizsákba egy ivózsákot, víztáskát tenni, mellyel tekerés közben is pótolhatod a folyadékot. A használata praktikusabb, környezetbarátabb, mint az eldobható palackoké, a karbantartása viszont körülményesebb. Használat után, mindig a gyártó utasításai szerint tisztítsd meg a tartályt és a csövet, majd szárítsd ki a következő használatig!

 

Pótalkatrészek, szerszámok

Toltad már a biciklit hazáig, mert egy egyszerűen elhárítható hibát sem tudtál az erdő szélén elhárítani? Rendkívül kellemetlen szituáció és a napodat is tönkreteszi, ha nem készülsz néhány alap pótalkatrésszel, szerszámmal az útra. Ma már rendkívül nagy választékban kaphatóak a bicikli javító készletek, melyek egészen kis helyen is elférnek. A megfelelő szerszámkészlet kiválasztásához kérj segítséget, vagy ellenőrizd a bicikli alap javításához szükséges eszközök meglétét vásárlás előtt magad! Ha a készlet nem tartalmaz pumpát és defektjavító készletet, mindenképpen vásárold meg külön!

 

Energia

Akár hosszabb, akár rövidebb mountain bike túrára indulsz, mindenképpen érdemes néhány energia szeletet, vagy egyéb tartós ennivalót magaddal vinned, ami bármikor kéznél lesz, hogy megőrizd az erődet. Nem fogod megbánni!

 

Elsősegély készlet

Sajnos baleset bármikor előfordulhat, ezért érdemes egy alap elsősegély készletet beszerezned. Vannak speciálisan biciklisek számára összeállított készletek, de a hivatalos „A” kategóriás (motoros) készlet sok helyen megvásárolható, kis helyen elfér és minden benne van, amire hirtelen szükség lehet.

 

Mi ezeket vinnénk magunkkal egy mountain bike túrára, hogy gondtalanul élvezhessük a napot. Nap végén pedig elvégeznénk a karbantartást a WD-40 BIKE termékekkel.

Mivel egészítenétek ki a listát?

Valamit kifelejtettünk? Esetleg neked van más bevált módszered is a garázskapu karbantartására? Oszd meg velünk a tapasztalataidat!

 

Kipróbáltad tippjeink egyikét és elégedett vagy az eredménnyel? Oszd meg ismerőseiddel a bejegyzést!