Már te is alig vártad a nyarat, hogy végre leporold a biciklit és újra nyeregbe pattanhass? Ha a válaszod igen, akkor ez a cikk neked szól – biciklis útvonal tippeket gyűjtöttünk össze ez alkalommal!

Megmutatjuk azokat a csodálatos helyeket, ahová egyszer minden kerékpárosnak érdemes eltekerni.

Nézzük is meg őket!

 

Mátrai biciklis útvonal

Távolság Budapesttől

101 kilométer

Hogyan jutunk el oda?

A legkönnyebben autóval, az M3-ason keresztül, Gyöngyös irányába

Hova érdemes menni?

A Mátra a bringások egyik legnagyobb paradicsoma lett, köszönhetően a 2016-ban átadott mintegy 90 kilométernyi kerékpárútnak, amely mesés erdei környezeten vezet minket végig.

A biciklis útvonal 3 részre tagolódik, melyet 3 különböző színnel jelöltek. A kék jelöli az Országos Kerékpáros Kéktúra vonalát, a sárga a bekötő és átkötő utakat, illetve rövidebb utakat, a zöld pedig az egyéb helyi, kerékpáros utakat.

 

Bükki biciklis útvonal

Távolság Budapesttől:

171 kilométer

Hogyan jutunk el oda?

Autóval, az M3-as autópályán, Eger irányába.

Hova érdemes menni?

A Bükk-fennsík központi része, a Nagymező egy igazi gyöngyszem, főleg nyáron, amikor az egész rét virágba borul. A fennsíkról pedig lenyűgözően szép panoráma nyílik a Bükköt körbeölelő dombokra, így érdemes végigtekerni rajta.

 

Pátkai biciklis útvonal

Távolság Budapesttől:

Körülbelül 70 kilométer

Hogyan jutunk el oda?

Az M7-esen Székesfehérvár irányába, vagy a 7-esen, Martonvásár irányába (így akár kerékpárral is megközelíthető)

Hova érdemes menni?

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az eldugott kis falu, Pátka közelében minden megtalálható, amire egy természetet kedvelő bringásnak szüksége van. A zsáktelepülés közelében található Pátkai-víztároló ideális hely, ha csendre és nyugalomra vágyunk. Ugyanakkor a Velencei-hegység maradványai is itt találhatóak, melynek legmagasabb pontja, a Varga-hegy, 169 méter.

 

Hubertalaki-tavi biciklis útvonal

Távolság Budapesttől:

Körülbelül 160 kilométer

Hogyan jutunk el oda?

Az M7-esen és a 8-ason, Veszprém irányába

Hova érdemes menni?

Az Ugodtól nem messze található, Hubertlaki-tavat Magyarország Gyilkos-tavaként is szokás emlegetni, ugyanis nagyon hasonló a Romániában található tóhoz: a vízből égnek meredező fatörzsek és az azt körbeölelő erdő miatt olyan, mintha csak a kistestvére lenne.

 

Reméljük sikerült meghozni a kedveteket a kerékpártúrához és jó időtök is lesz. Ha szeretnéd a többi kerékpárossal is megosztani ezeket a gyönyörű biciklis útvonal tippeket, kérünk oszd meg a cikket!

Indulás előtt ne felejtsd el WD-40-nel felkészíteni biciklid a túrára!