Egy igazi, vad motoros vagy? Esetleg inkább a gyorsasági motorkerékpár a kedvenced? Bármelyik típusba is tartozz, biztosan számodra is fontos, hogy a motorkerékpárod mindig a lehető legjobb formáját nyújtsa.

Jól tudjuk, hogy a nyári mindennapos használat során nem könnyű tisztán tartani a kedvencedet. Azonban igyekszünk olyan tippeket adni, amiket bárhol, bármikor használhatsz!

 

Gondoskodj mindenről és szerelkezz fel!

Először is, szükséged lesz 2 tiszta vödörre. Az egyikben a tiszta vizet tartsd, a másikban pedig a tisztítószereset. Ezenkívül kell 2 szivacs, puha sörtéjű kefék (a nehezen hozzáférhető helyekhez használhatsz akár fogkefét is) és tiszta, száraz rongyok.

Mielőtt nekiállnál a tisztításnak, told a motorodat árnyékos helyre, így a napfény nem szárítja meg a vízcseppeket és nem lesz foltos a kedvenced.

Figyelem! Mindig ügyelj arra, hogy tiszta szivacsot és rongyokat használj, ellenkező esetben megkarcolhatja a fényezést. Ha leteszed a szivacsot és a rongyokat, mindig a vödörbe dobd, semmiképp se a földre, hiszen összeszedheti a piszkot.

 

Figyelj a tisztítószerekre

A mosás során kerüld a “házi” szereket. A mosogató alól elcsent súroló vagy bármilyen maszek megoldás ugyanis súlyosan károsíthatja a fényezést és a festéket, így sokkal több kárt okozol vele, mint hasznot.

Helyette válassz a motoros üzletekben kapható, prémium tisztítószerekből. Ezeknek ugyanis előre beállított pH értéke van, ami nem tesz kárt a motorkerékpárban.

 

A csodálatos nagynyomású mosó

Akárcsak az autók esetében, egy magasnyomású mosó itt is csodákra képes. Hatékonyan eltávolítja a koszt az olyan helyekről is, ahová kefével, illetve törlőronggyal sem érsz el. Mielőtt azonban nekiugranál egy ilyen mosásnak, ügyelj arra, hogy az elektronikát rendesen letakard. Ugyanis, ha nem véded meg a nedvességtől, könnyen zárlatos lehet.

Miután készen vagy a nagymosással, kend be a láncokat zsírral.

 

Add vissza a motor ragyogását!

Sok esetben mosás után az ember csak vakarja a fejét. Szép, szép, de valami hiányzik. Vissza kellene adni a motor csillogását!

Ebben az esetben hasznos szolgálatot tehet a WD-40, hiszen polírozóként is kiváló. A kenőolaj ugyanis eltömíti az apróbb pórusokat és taszítja a port, így a motorod hosszan megőrzi a ragyogását.

 

Te melyik motoros vagy? Aki már használta a WD-40-et vagy aki csak fogja?