Sokan szeretnék, ha a kerékpárjukat minél inkább a saját személyiségükre tudnák szabni. Ugyanis ahogyan egy extrémebb frizura vagy egy tetoválás, úgy az egyedi bicikli is kiemel a tömegből.

De mi kell ahhoz, hogy a bringád kitűnjön a többi kerékpár közül? Mire figyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára? A cikkünkben bemutatjuk!

 

Matricák

A csinosítás legegyszerűbb és leggyorsabb módja az, ha matricákat ragasztasz a kerékpárodra. Ebben az esetben érdemes egy semleges, kontrasztos színű tapaszt választani. (Vagyis egy fehér bringához sötét és egy fekete biciklihez fehér színű matricát.)

Nem érdemes azonban 2-3-nál többet felragasztani, ezek már ugyanis túlzóak lehetnek. Ugyanakkor vedd figyelembe azt, hogy ha később le akarod szedni a matricát, az sok esetben a festésnek is árt.

 

Egyedi festés

A biciklik átfestéséről később, egy külön cikkben értekezünk, így ezt nem részleteznénk, azonban kisebb “dizájn festések” egy másik téma, amire érdemes kitérni. Egy szintén eltérő színű, kontrasztosabb megoldással és egyedi, akár letölthető, graffitikhez használt sablonokkal ugyanis igazán különlegessé teheted a kerékpárodat.

 

Sárvédő

Manapság egyre inkább felkapottak a dizájnos, fémből készült hosszú sárvédők, amelyek nem csupán a sár, de a kavicsok ellen is védelmet nyújtanak. Ezek általában adnak egy kellően markáns karaktert a kerékpárnak.

Ugyanakkor a 3D-s nyomtatás korában letöltheted a neked tetsző dizájnt és kinyomtattathatod valamely erre szakosodott üzletben. Ha pedig mélyrehatóbban is ismered az AUTOCAD-et, akár meg is tervezheted a saját, egyedi sárvédődet.

 

Kormány

Biztosan te is emlékszel rá, hogy nem volt egyedi bicikli, szarv nélkül a 2000-es évek elején. Most, egy kis kihagyás után, újra hódítani kezdett, de még nem annyira mainstream, mint annak idején – így egyedileg hat.

Azonban ha még ennél is tovább mennél, akkor rengeteg, online webshopokban is kapható, különleges színű és formájú kormányokkal dobhatod fel a bringádat. Ebben az esetben már igazából csak a képzeleted szab határt.

 

Kiegészítők

Egy nagyobb, feltűnő csengő, egy egyedi gumi, vagy egy gyöngyökkel telepakolt küllő? Rengeteg kiegészítő van, amivel a kerékpárodat testreszabhatod és a te személyiségednek megfelelően formálhatod.

A lényeg, hogy neked tetsszen, és visszaadja az egyéniségedet.

 

Egyedi bicikli, különleges gondoskodás

Azonban bármilyen egyedi bicikli is legyen alattad, megfelelően gondoskodnod kell róla. A kerékpár csillogóvá varázsolásához, illetve a láncok tisztításához  kiváló a WD-40, amely egy kerékpáros műhelyéből sem hiányozhat.

Természetesen mindez szubjektív, hiszen ha Neked a többszínű, “sok matricás” biciklik tetszenek, semmiképp ne hagyd magad eltántorítani. Azonban figyelj rá, hogy a WD-40 nyújtotta gondoskodásra még ebben az esetben is szükség van. 🙂

 

Te milyen egyedi kütyüvel dobtad fel a biciklidet? Írd meg nekünk kommentben!