Nincs a kerékpáron még egy alkatrész, mely annyira meghálálná a karbantartást, mint a kerékpárláncok. A rendszeres tisztítás elmulasztása komoly következményekkel járhat.

Összegyűjtöttük, hogy többek közt milyen következményeket okozhat a megfelelő lánckarbantartás hiánya.

 

Gyengébb teljesítmény

Minél több ideig hanyagolod a precíz tisztítást, annál gyorsabban romlik a teljesítmény. Az apró szennyeződések behordódnak a kis részecskék közé, egyre vastagabb réteget képezve a láncon. Konkrét számokra átfordítva, a nem megfelelően karbantartott kerékpárláncok akár 3-5W-os teljesítményveszteséget is okozhatnak.

 

Kopásveszély

A lánc és a váltók esetén a legnagyobb a kopásveszély, pedig a váltás teljesítményét nagyrészt a fogaskerekek és a lánc kialakítása határozza meg.

 

Flexibitás csökkenése

Persze ez egy hosszú folyamat, de a sokáig nem tisztított lánc hatására a biciklid “kötöttebbé” válik. A szennyeződés, olaj, sár felrakódása akár 2% -os feszültséget okozhat a láncban, nehézkessé válhat a kerékpározás.

 

Láncszemek lazulása

A szegecs és a belső görgőgyűrű közötti súrlódásnak köszönhetően a lánc meghosszabodhat, a láncszemek közti távolság szélesedhet. Ez mind a kopás eredménye.

 

Használd a WD-40 Bike All Condition Lube multifunkciós kenőanyagot, hogy meghosszabbítsd a biciklid élettartamát. A termék PTFE vegyületet tartalmaz, így felhasználása maximális kenést biztosít, csökkenti a kopást, ezáltal gördülékeny és élvezetes kerékpározást biztosít.

Arra ügyelj, hogy a biciklid a hátsó kerekére állítva tisztítsd meg a szennyeződésektől, majd a felesleges kenőanyagot töröld le róla.