A tükör tisztítás nem egyszerű feladat, főleg, ha a fürdőszobában van, ahol nem csak a pornak és vízcseppeknek, de folyamatos páralecsapódásnak is ki van téve a felülete. Egy fürdőszobában a nagy és tiszta tükör igen exkluzív hatást nyújt, míg egy poros, vízfoltos rendkívül zavaró tud lenni. Pedig a tükör tisztítás a megfelelő módszerrel nem nehéz, vagy időigényes feladat.

A következő hibákat nagyon sokan elvétik, amikor elkezdik a tükör tisztításánál:

Használt, poros rongyok alkalmazása

A leggyakoribb hiba, amit elkövethetünk, ha nem tiszta ronggyal kezdünk neki a feladatnak. A koszos ronggyal ugyanis nagyjából minden törléssel annyi szennyeződést viszünk fel a tükör felületére, mint amennyit eltávolítunk róla. Ezért minden alkalommal egy tiszta ronggyal kezdjük a tükröt tisztítani, ahelyett, hogy a bútorok portalanítása után fogunk neki egyazon textíliával.

Ablaktisztítók használata a tükrön

Sok esetben az ablaktisztítók használata a tükrön nem a legjobb megoldás. Vannak olyan termékek, melyekkel jó eredményt érhetünk el, de a páralecsapódás ellen nem nyújtanak védelmet.

Foltos marad a tükör

Sokan használnak műszálas rongyot, újságpapírt a tükrök tisztításához. Mindkettővel általában egy foltos tükröt kapunk végeredményként, ami talán rosszabb, mintha a tükör tisztítás nélkül maradt volna, mert így a befektetett munkánk is odavész. Az újságpapír foszlik, ezért még jelentős szemetet is hagy maga után, amivel szintén csak a feladatunkat nehezíti meg.

Egy szivacs használata mindenre

A fürdőszobát praktikus okok miatt takarítjuk szivacsokkal, de ha ugyan azt használjuk a kád/zuhanyzó/mosdó takarítására is, mint a tükörre, sosem leszünk elégedettek az eredménnyel. Ajánljuk, hogy a különböző felületekhez, külön szivacsot használj minden esetben, így biztosan jobb eredményt fogsz elérni, a higiéniai szempontokról nem is beszélve. Ne feledd, használat után a szivacsokat érdemes mikrohullámú sütőben fertőtleníteni!

Páramentesítés hiánya a tükrökön

Mindannyian szeretjük a meleg víz nyújtotta komfortot a fürdőszobában, azonban a páralecsapódás még a legjobb szellőztető rendszerekkel sem kerülhető el teljesen. Sokan próbálkoznak védekezni a páralecsapódás ellen úgy, hogy bekenik a tükröt, tisztítás után borotvahabbal, ami többé-kevésbé még eredményes is lehet. Ehhez nem kell mást tenned, mint a tiszta tükröt áttörölni egy borotvahabos, tiszta pamut ronggyal, majd a felesleget eltávolítani a felületről.

A WD-40-et nem használod a tükör tisztításhoz

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz azonban, ha nem használsz WD-40-et tükör tisztítás esetén. A WD-40 segítségével a por és szennyeződés eltávolítása mellett, egy lépésben tehetsz a páramentesítésért is. Nincs más dolgod, mint egy tiszta, pamut rongyra fújj egy kevés WD-40-et és töröld át a tükröt!