A WD-40 egy rendkívül sokoldalú szer. Számos olyan felhasználási móddal rendelkezik, amire talán nem is gondoltál volna! Nemcsak a barkácsolók, szerelők, motorosok veszik hasznát, sokkal több egy általános kenőanyagnál.

Összegyűjtöttünk pár élethelyzetet, ahol segítségedre lehet a WD-40 felhasználás.

Nézzük csak, hogy a háztartásban milyen problémákat tudsz megoldani ezzel a csodaszerrel.

 

Rágcsálók távol tartása, irtása

A kellemetlen rovar-invázió már a nyakunkon van a tavasz érkezésével. Ne engedd, hogy a lakásod ellepjék a hangyák, csótányok, poloskák! Fújd le az ablakpárkányt, ajtóküszöböt WD-40-nel, ami távol tartja a rovarokat. Ha már a lakásodban vannak a betolakodó bogarak, azokat is irthatod a WD-40-nel.

 

Hajba ragadt rágó kiszedése

Főként, ha gyerekek vannak a háznál, fennáll a veszély, hogy a rágó néha olyan helyekre kerül, ahonnan nehéz eltávolítani, például a hajba, szőnyegbe, kanapéra. Ilyen esetekben is segítségünkre lehet a WD-40 felhasználás, amivel könnyen kiszedhető a rágó, és megszüntethető a hajmeresztő szituáció.

 

Fal, padló szennyeződésének eltüntetése

Ha a fa bútoron nyomot hagytál a teáscsészével, vagy a gyereked művészi vénáját éppen a falon töltötte ki, netán zsírkrétát is használt, akkor is használd a WD-40-et az eltüntetésére.

A WD-40 nem hagy nyomot, nyugodtan használhatod a falon, fa felületen.

 

Cipő vízhatlanságának növelése

A WD-40 terméket használva a lábbelijeid vízhatlanságát is fokozhatod. Nem kell egyből gumicsizmát húznod az esőben, csak fújd be WD-40-nel, és szárazon marad a lábad.

 

Kézről zsír, korom, olajfolt eltüntetése

Zsíros, olajos vagy kormos lett a kezed? Egyszerű a megoldás: egy kevés WD-40-et fújj a kezedre, dörzsöld meg, töröld meg papír kéztörlővel, és moss alaposan többször kezet.

 

 +1 WD-40 felhasználási mód:

A WD-40 még a paradicsomfoltot is kiviszi a ruhádból! Nem kell kidobnod a paradicsomfoltos inged, trikód, csak fújj a foltra egy kis WD-40-et, hagyd pár percig száradni, majd mosd ki a mosógépben.