Top 8 téli ház karbantartási tipp

A telek egyre keményebbek, és egyes téli viharok több mint milliós károkat okozhatnak! Ha el akarja kerülni a hosszú és kemény téli hónapok által okozott legdrágább javításokat, akkor vértezze fel magát téli otthoni karbantartási tippekkel.
A következőkben olvassa el top 8 téli otthoni karbantartási tippünket.

Íme, itt vannak:

1. Ellenőrizze a szennyvíz csatornát és az ereszcsatornákat
A szennyvízcsatorna tisztítása nem szórakoztató, de hosszú távon pénzt tud megtakarítani, ha ezt megteszi. A jól karbantartott ereszcsatornák csökkenthetik a csere szükségességét és a tető károsodását. Az eltömődött ereszcsatornák megtörhetnek vagy túlcsordulhatnak, de legalábbis csúnya foltokat eredményezhetnek a tetőn.

2. Tesztelje a szivattyúját
A szennyvízszivattyúk védelmi vonalként szolgálnak a csatornákból, árvizekből, csőtörésekből és kondenzvízképződésekből származó víz ellen. Menj elébe a dolognak és próbáld ki a szivattyúdat, mielőtt a tél megérkezik, nehogy egy egész telet kelljen tölteni az alapozásokkal és az elárasztott alagsorokkal. A legjobb módszer erre az ellenőrzés, hogy a kiömlő csőben nincs-e törmelék és szennyeződés.

3. Ellenőrizze az elektromos rendszereit
A tél érkezése előtt elengedhetetlen az elektromos rendszerek karbantartása is. Ennek oka az, hogy otthona fő szervízpaneljénél szikrázás veszélye áll fenn. Ellenőrizze a megszakító vezetékeit elszíneződések vagy rossz szigetelések miatt.

4. Légtelenítse a radiátorokat
Minden tél előtt meg kell vizsgálni a radiátorok szivárgását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy teljes hatékonysággal és kapacitással működnek. Ezek sem fogják magukat karbantartani ugye?

5. Kerülje a jéggátak kialakulását

Télen havazás után jégtáblák hajlamosak kialakulni a tető szélén. Megakadályozzák, hogy az olvadó hó leszivárogjon. Ez általában akkor fordul elő, amikor a hő felgyülemlik a tetőtérben. A probléma elkerülése érdekében gondoskodjon a légszivárgások lezárásáról, a tető alsó szigeteléséről.

6. Szigetelje a szivárgó ablakokat és ajtókat

Amikor bezárja az ajtót vagy az ablakot, észrevesz-e rést a tömítések között? Nos, akkor szüksége van egy időjárás-álló, öntapadó műanyag vagy öntapadó EPDM gumi tömítő szalagra, ezek szigeteléséhez.

7. Időjárásálló külső csövek
A téli fagyhőmérséklet károsíthatja a külső csöveket, mivel a befagyott csövek könnyen eltörhetnek így több liter víz folyhat el naponta. Ez szerkezeti károkhoz vezet, ha nem vizsgáljuk át még a tél megérkezése előtt.

8. Tankoljon fel WD-40-el a hó és a jég ellen
Ha télen egy vékony rétegben felviszi ezt a csodálatos terméket az ablakokra, akkor nyugodtan aludhat, mert nem kell amiatt aggódnia, hogy a jég az ablakokra rakódik. Csak annyit kell tennie, hogy egy kis mennyiségű terméket permetezzen az ablakra, majd száraz és tiszta ruhával oszlassa el.

A WD-40 segíthet abban is, hogy a havat könnyedén eltávolítsa a felhajtójáról vagy az utakról. Használat előtt egyszerűen permetezzen rá a hólapátra, a WD-40 pedig segíteni fog, hogy a hó ne ragadjon vagy fagyjon rá a lapátra. Használat után ne felejtsen el kezet mosni, különösen, ha kezei közvetlenül érintkeznek a termékkel.

Ezzel a nyolc otthon karbantartási tippel megbizonyosodhat arról, hogy a hideg otthonán kívül fog tartózkodni és nem fordítva.

https://wd40.hu/

[social_warfare buttons=”Facebook”]