A szőnyegtisztítás idegölő munka, hiszen van, hogy hosszú perceken át súrolod a foltot, de csak azért sem akar róla lejönni. Ilyenkor érthető okokból gyakran feladja az ember, azonban egy csodaszer segítségével te is tisztává varázsolhatod a szőnyegedet.

Ugyan a szőnyegtisztítás során eszébe sem jutna az embernek, hogy WD-40-et használjon, a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy ez az univerzális spray erre is kiválóan alkalmas.

 

Kisebb szennyeződések eltávolítása

Bárkivel előfordulhat, hogy esősebb időben véletlenül sáros cipővel végigvágtat a szobán. Ilyen esetekben először érdemes összesöpörni a nagyobb sárdarabokat, kavicsokat, és csak utána nekilátni a a szőnyegtisztításnak.

Ilyenkor sokszor elegendő a hagyományos szőnyegtisztító is, azonban ha mégis makacsabb a folt, jöhet a WD-40.

Először is fújd le a foltot a kenőolajjal, majd várj néhány percet, míg hatni kezd. Ezt követően a WD-40-et enyhén szappanos, nedves szivaccsal itasd fel, enyhén nyomkodva, hogy a textília mélyebb részére is elérjen.

Végül egy tiszta, nedves törlőkendővel törölgesd át még egyszer és hagyd megszáradni. Nem fogsz hinni a szemednek, de a szőnyeg olyan tiszta lesz, akárcsak új korában.

 

A durvább foltokhoz is ideális

A módszer nem csupán az enyhébb foltokat takarítja el. Egy-egy kiömlő tinta vagy vörösbor láttán biztosan te is a szívedhez kapnál, és azt mondanád, hogy ki kell dobni a szőnyeget.

Azonban mielőtt még drasztikus módszerekhez folyamondál, próbáld ki a fent leírtakat, hiszen ebben az esetben is segítségedre lesz.

 

A WD-40-nel többé nem munka a szőnyegtisztítás

Természetesen nem azt javasoljuk, hogy dobd ki a mosogató alatt található szőnyegtisztító folyadékot és ezentúl csakis WD-40-nel locsold a szőnyeget. Azonban egy csomó gondot, stresszt és idegeskedést megspórolsz azzal, ha a makacs olaj-, vörösbor-, és tintafoltokat nem a tisztítószerre, hanem a WD-40-re hagyod.

Persze nem ez az egyetlen módszer, kipróbálhatsz különböző házi praktikákat is, amelyek ugyanilyen hatásosak lehetnek. Mégis, ha egy egyszerű, gyors és hatékony módszert szeretnél alkalmazni, akkor ennél keresve sem találhatsz jobb megoldást.

 

Te milyen hajmeresztő dologra használod otthon a WD-40-et? Oszd meg velünk!