A WD-40® a Water Displacement angol szóból ered, ami vízkiszorítást jelent. A WD-40-ből a szám pedig arra utal, hogy a 40. a sorban, azaz a 40. vízkiszorító formula.

Ez a név egyenesen a labor feljegyzésekből jött, melyet 1953-ban használtak a kutatók.  Norm Larsen volt az a kutató, aki egy olyan korrózió gátló vegyületet akart létrehozni, mely kiszorítja a vizet. Norm kitartása kifizetődött, mikor a 40. alkalommal tökélyre fejlesztette a vegyületet.

Mit is csinál a WD-40 univerzális spray?

A WD-40® UNIVERZÁLIS VEGYÜLET ÖT ALAP FELADATOT LÁT EL:

KEN: A termék kenőanyagai könnyen oszlanak szét bármely felületen és makacsul megragadnak a mozgó részek között.

ÁTJUT: a WD-40® Univerzális termék lazítja a rozsda tapadását és fellazítja a beszorult, befagyott és elrozsdásodott alkatrészeket.

VÉD: A vegyület védi a fém felületeket a korrózió álló alapanyagai révén, így megóvja a nedvességtől és más korrozív részektől.

ELTÁVOLÍT: a WD-40® Univerzális termék bejut bármilyen piszok és a zsír alá. Használhatjuk gépeken, szerszámokon vagy járműveken keletkezett szennyeződések eltávolítására. A WD-40® Univerzális vegyület folyékony állapotában (pl. kannás kiszerelésben) oldja a ragasztót, így könnyebb eltávolítani a többlet ragasztó anyagot.

KISZORÍTJA A NEDVESSÉGET: A nedvesség kiszorító tulajdonságának hála, a WD-40® Univerzális vegyület gyorsan kiszárítja az elektromos rendszereket, ezzel megszünteti a nedvesség okozta rövidzárlatokat.

Mit tartalmaz a WD-40 univerzális spray?

WD-40 Univerzális termék egy sokszínűen felhasználható megoldás otthonra, szervizekbe vagy gyártó üzemekbe. Ez az összetett keverék, mely kenőolajokból, minőségi adalékanyagokból, felületaktív anyagokból és oldószerekből áll, arra lett kifejlesztve, hogy megfelelő kenést biztosítson, alaposan bejusson kis alkatrészek közé, kiszorítsa a vizet, tisztítson és számos fém felület óvjon meg a korróziótól.

Az nem mondhatjuk el, hogy mit tartalmaz, mert ez a leginkább féltve őrzött titkunk, de azt elmesélhetjük, hogy mi az, amit nem tartalmaz. WD-40 nem tartalmaz halolajat. Nem tartalmaz karcinogén, teratogén vagy mutagén anyagokat. Nem tartalmaz semmilyen nehézfémet. Nem tartalmaz különös aggodalomra okot adó anyagokat (SVHC). Nem tartalmaz szilikont és savmentes. Tartalmaz CO2 hajtógézt (autógáz helyett), így több termékhez jut 1 flakon vásárlásakor.

Mennyi a szavatossági ideje a WD-40 univerzális vegyületnek?

WD-40® egy tartós termék, melyet komoly előírások mentén terveztek és készítenek.

A terméknek ugyanolyan jól kell teljesítenie meghatározhatatlan ideig.

Mindazonáltal a teljesítmény nagyban függ a különböző alkatrészek szavatossági idejétől (mint pl. a szelep részeinek összeillesztése a flakonon). Ezt figyelembe véve a termék szavatossága 5 évig tart a gyártástól számítva; bár a termék gyakran jóval hosszabb ideig kitart és hozza ugyanazt a teljesítményt.

A WD-40®-et 4 – 54°C között szabad tárolni és használat előtt mindig alaposan fel kell rázni!