Sokan vannak, akiknek a tél a kedvenc évszaka. A karácsony, és a havazás okozta örömök mellett azonban el kell ismerni, hogy télen megnő a ház körüli és a háztartási munka mennyisége is. A nagyobb munkamennyiség pedig, ha nem kezeljük a helyén, elronthatja a tél iránti rajongásunkat. És ekkor lép a WD-40 színre.

Az alább csak pár ötletet szedtünk össze, hogy megmutassuk mire jó a WD-40!

Cipők impregnálására

Ugye kétszer is meggondolod melyik cipődet viseld a hóban? Aggódsz azon, hogy a gyönyörű sportcipőd tönkre megy a hóban? Ha a válaszod igen, akkor itt az ideje megtudnod, hogy ne költs méregdrága impregnáló spray-kre. Hogy miért? Mert a jó öreg WD-40 univerzális spray erre is megoldással szolgál.

Csak annyi a dolgod, hogy a WD40-et a cipődre permetezd, és ezután hordhatod is a hóban. Előfordulhat, hogy újra alkalmazni kell, attól függően, hogy mennyiszer hordod a cipőket a hóban! Tesztelt le saját magad, hogy mennyire hatékony a WD-40!

 

Hókupacok kialakulásának megelőzésére

Télen az ember sokkal inkább figyeli az időjárási előrejelzést, mint az év többi évszakában. Havazás előtt érdemes felkészülni és házunkat is felkészíteni a hóra. A felkészüléshez hozzá tartozik, hogy bebiztosítsuk magunkat afelől, hogy a hó nem fog felhalmozódni az ablakpárkányunkon. Persze erre nagyon sok módszer van, mi mégis úgy gondoljuk, hogy a WD-40-nel történő bepermetezése az ablak külső részének (párkány, külső perem) mind közül a legegyszerűbb és legkényelmesebb.

Hólapát tapadás mentesítésére

A havazáskor előkerül a hólapát is. Nagyon bosszantó, mikor a lapátolás közben meg-meg kell állni, hogy a hólapátról eltávolítsuk a rátapadt réteget. Ennek elkerülésére is tökéletes megoldással szolgál a WD-40 univerzális spray. Elég egy réteget ráfújni a hólapátra és a hó nem tapad többet, a munkánk gyorsabb és hatékonyabb lesz!

Viasz letisztítására a szőnyegről

Most, hogy már vége van a karácsonyi időszaknak és elkezdődik a nagy év eleji háztisztítás, előkerülnek a karácsony nem túl szívmelengető maradványai is, mint pl. a szőnyegbe ragadt viaszfoltok, melyek a gyertyákról csöppentek le. A WD-40 erre is nagyon jó segítség, egy-két fújás még a legelegánsabb szőnyegen lévő viaszra és a viaszfolt mintha sohasem létezett volna.

Távol tarthatjuk a madáretetőt más betolakodóktól

Ebben az időszakban minden élőlény, ember és állat is egyaránt vágyik arra, hogy a melegben meg tudjon húzódni. A mókusok sem kivételek, és gyakran találják meg erre a célra a kertben kitett madáretetőket. Sajnos, ha a mókus beköltözik egy madáretetőbe, akkor ott helye a kismadaraknak már nincs, így érdemes kitenni úgy az etetőket (egyet a madaraknak egyet pedig a mókusoknak), hogy amit a madaraknak szánunk, annak a tetejét fújjuk be WD-40 univerzális kenőspray-vel, így azon a mókusok nem tudnak felmászni, könnyen lecsúsznak, és békén hagyják.

 

Darázsfészkek kialakulásának megelőzésére

Ha olyan helyen laksz, ahol télen és tavasszal újabb és újabb darázsfészket találsz (házon belül), akkor neked megoldást nyújthat a WD-40! Permetezz WD-40 univerzális spray-t a tető alá és azokra a helyekre, melyeken már találtál darázsfészket és akár egy évre megszabadulsz a kellemetlen lakótársaktól (tekintettel arra, hogy egy flakon WD-40 nagyjából egy évig hatásos ellenszernek bizonyul). Így megelőzheted, hogy tavasszal és nyáron már kész darázsfészkeket kelljen a ház szegleteiről eltüntetned.

 

Összeragadt üvegpoharak szétszedésére

Természetesen ezt a trükköt nyáron is bevetheted…nincs évszakhoz kötve. Csak ilyenkor gyakrabban veszünk elő olyan poharakat, melyeket kevesebbszer használunk évközben. Gyakori, hogy az egymásba helyezett üvegpoharak összeragadnak, és sehogyan sem tudjuk szétválasztani őket. Ilyenkor ahelyett, hogy minden erőddel nekiugranál szétszedni őket és ezzel nagy esélyt adnál a poharak széttörésének, permetezz a fúvópálcika segítségével pár csepp WD-40 univerzális spray-t a két pohár közé, várj pár percet és finoman kezdd el szétválasztani őket. Ne feledd, utána mosd el alaposan mindkettő poharat!

 

Nem szükséges tárgyak tárolására

Télen a terasz/veranda/erkély dekorációira és bútoraira nincs szükség, így érdemes őket eltárolni, ezzel is megőrizve állapotukat. A rozsdásodás és a korrózió kialakulás megelőzésére érdemes a bútorokat és dekorációkat átfújni WD-40 univerzális spray-vel és utána egy száraz helyre eltárolni őket, míg újra szükség nem less rájuk.

Kávé és tea foltok eltüntetésére

Kávé és a forró tea a tél állandó kiegészítői. Vicces, de úgy érzem, hogy van egy romantikus kapcsolat a hőmérséklet csökkenése és a kávé iránti vágyakozás között…ami engem illet, biztosan van! Ahol kávé és tea van, ott könnyen keletkezik kávé és teafolt is, akár szőnyegen, akár bútorhuzaton, akár a saját ruhánkon. És itt nyújt segítséget a WD-40 univerzális spray! Pár fújás a foltos felületre, melyet tiszta ruhával/kefével áttörlünk és a folt mintha nem is létezett volna.

 

Régi wax eltűntetésére

A tél a sí és a snowboardozás időszaka is. Mivel a sínket és a boardunkat is karban kell tartani. Érdemes minden évben waxolni, ehhez viszont a régi wax eltűntetése szükséges, amit mi is elvégezhetünk könnyedén otthon. Csak fújjunk WD-40 univerzális spray-t a léc talpára és várjunk pár percet, majd egy wax lehúzóval vagy akril kaparóval távolítsuk el a tavalyi (vagy régebbi) waxot. Ez után elkezdhetjük a waxolást.

 

A fenti alkalmazások csak a jéghely csúcsát képezik, még ezernyi más felhasználási lehetősége van a jó öreg WD-40 univerzális spray-nek.

Ennek tudatában, neked mi a kifogásod, hogy nincs még WD-40 -ed?