Napról-napra közeledik a karácsony, a fagy is megérkezett már, de miért jó ha van otthon WD-40? A hideg miatt általában kevesebb időt töltünk a kertben, jól esik “bekuckózni” otthonunkban élvezve a megérdemelt pihenést. Viszont, ahogy több időt töltünk a lakásban, úgy tűnnek fel az apró hibák, amiket az egész éves rohanás közben észre sem vettünk. Adunk néhány tippet, hogyan oldhatsz meg két gyakori problémát az ünnepek alatt!

Hogyan távolítsd el a rágógumit a szőnyegből?

Ahogy közelednek az ünnepek egyre nagyobb a káosz, bármikor előfordulhat, hogy egy rágógumi véletlenül a szőnyegen landol. Egy percig sem kell aggódnod, ha van a közeledben WD-40! Először a szőnyeg kevésbé látható részén végezz egy próbafújást. Ha nem károsította az anyagot, akkor fújd bátran a rágóra, hagyd hatni egy kicsit. Néhány perc után óvatosan távolítsd el a rágógumit a szövetből. Ilyen egyszerű, készülj tovább gondtalanul a karácsony esti vacsorára.

Hogyan távolítsd el a foltokat?

A karácsony a közös, családi evés-ivásról is szól. Minél nagyobb az összejövetel, annál nagyobb az öröm (és több a folt is ami a különböző textíliákat érinti). Kávé, bor, likőr, paradicsom, olaj foltok landolnak a terítőkön, ingeken, szőnyegeken és a nadrágokon. Hogyan távolítsuk el egyszerűen a legmakacsabb szennyeződéseket is? Próbálkozhatunk áztatással, mosószerrel, de ha került a karácsony fa alá WD-40, akkor a problémát könnyen megoldhatjuk. Először végezzünk próbafújás a textília kevésbé látható részén, ha nem károsította a szövetet és a színt, akkor fújjuk bátran a foltra és hagyjuk hatni legalább 5 percig. Majd a foltot kezdjük óvatosan dörzsölni egy tiszta WD-40-el szintén befújt ronggyal és percek múlva szennyeződés mentesen élvezhetjük tovább a karácsonyi menüt.

Ha több praktikára vagy kíváncsi, a honlapunk blog szekciójában ezernyi hasznos tippet találsz a WD-40 használatára, ide kattintva!