Így a nyár vége felé közeledve, ahogyan kihűlnek a tavak és kiürülnek a partok, egyre inkább előtérbe kerül a családi kirándulás és a túrázás. A bakancs, a szendvicsek és a víz mellé azonban érdemes eltenni a WD-40-et is. Hogy miért? Máris mutatjuk!

 

Vízhatlanná teszi a cipőt

Kirándulás előtt érdemes befújni a cipődet WD-40-el, amely kiváló alternatívája az impregnáló spray-nek. Vidd ki a szabad levegőre a cipőd, fogj egy flakon WD-40-et és egyszerűen fújd be vele a cipődet – csak úgy, mint a fent említett impregnáló esetében.

A hatásmechanizmusuk hasonló, ugyanis a kenőolaj egy összefüggő, víztaszító védőbevonatot képez a cipődre. Ez kiválóan megóvja majd a lábbelidet a kirándulás során eléd kerülő pocsolyáktól.

 

A rovarok nem szeretik a szagát

Kevésbé köztudott, de a rovarok nem szeretik túlzottan a WD-40 szagát, így, ha véletlenül otthon hagytad volna a szúnyogriasztót, akkor is kiváló opció annak helyettesítésére.

Figyelj arra, hogy ne fújd a bőrödre, sem pedig a kabátodra, inkább a lábbelidet és a ruháidon, valamint a táskáidon található fém díszeket permetezd le vele. Plusz pont, hogy ezek a kiegészítők ezután fényesen csillognak majd.

 

Kirándulás közben beragad a bicska? Ez sem probléma!

A svájci bicska kiváló segítség kirándulás közben, kivéve, ha egy esetleges rozsda miatt beragadna. Ebben az esetben vedd elő a WD-40-et, majd permetezd le a beragadt pengéket. Igyekezd mozgatni a késeket, hogy az olaj minél mélyebbre hatoljon, egészen a szerkezet belsejéig.

 

Ezután várj vele néhány percet, majd próbáld meg ismét kinyitni. Ha valamiért nem sikerülne, ismételd meg a műveletet mindaddig, amíg a kenőolaj kellően fel nem oldja a rozsdát.

Tipp: Fontos, hogy utána jó alaposan töröld meg a késeket, és ne vágj fel a segítségével élelmiszert, közvetlenül a WD-40 használata után.

 

Segít eltávolítani a cipő aljára tapadt koszt

Egy kiadós túrázás után szinte fél kilónyi sár tapad az ember talpára, amit nehéz lehet levakarni; főleg, ha bemegy a barázdák közé. Miután a sár nagyját már levakartad, a maradékot permetezd le WD-40-el, majd várj néhány percet. Ezután egy cipőkefe segítségével távolítsd el a piszkot.

Szívesen megosztanád a tippeket barátaiddal, túratársaiddal? Oszd meg a bejegyezést, hogy Ők is láthassák!