Amire szükséged lesz a zsanér tisztításhoz:

A zsanér tisztítás ideje: 15 perc

Az idő múlásával az ajtók zsanérjai az egész házban piszkosakká válhatnak és kosszal telnek meg, ezért nem működnek rendesen és nyikorognak. Ettől zajos lesz a ház, de nem kell aggódni! Ez a poszt bemutatja neked lépésről lépésre, hogyan tisztítsd meg az ajtód zsanérjait, valamint, hogyan tartsd tisztán és védd meg a szennyeződésektől.

1. lépés: Diagnosztizálás

Először ellenőrizned kell a zsanérokat és diagnosztizálnod a problémát. Ha a zsanérok piszkosak és rozsdásak, akkor lehet, hogy el kell távolítani őket a zsanér belső mechanizmusának megtisztítása és védelme érdekében. A zsanér belsejében is piszok halmozódhat fel.

Hogyan tisztítsd meg az ajtód zsanérjait?

2. lépés: Távolítsd el a zsanérokat

Ha biztos vagy abban, hogy a zsanér belsejében szennyeződés és piszok halmozódott fel, egy csavarhúzóval óvatosan vedd le a zsanért az ajtóról, majd rakd egy tál szappanos vízbe.

Hogyan tisztítsd meg az ajtód zsanérjait?

3. lépés: Súrold meg a zsanérokat

Miután a zsanér egy tál szappanos vízben van, vegyél egy fémszivacsot, és dörzsöld meg vele a zsanért és a zsanér csuklórészét is. Ez segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket és a rozsda egy részét is.

Hogyan tisztítsd meg az ajtód zsanérjait?

4. lépés: Használj WD-40-et

Miután letisztítottad a zsanérokat, vesd be a WD-40 multifunkcionális terméket! Permetezd a terméket a zsanérra és a zsanér csuklópántjára is. A WD-40 tökéletes kenőanyag és segít a zsanér tisztán tartásában is. Miután befújtad a zsanérokat, helyezd vissza azokat az ajtókra.

Hogyan tisztítsd meg az ajtód zsanérjait?

Következtetés

Tessék, most már tiszta, szennyeződésektől mentes zsanérjaid vannak, amelyeknek nincsen olyan bosszantóan nyikorgó hangja, amikor kinyitod az ajtót! Ezzel az útmutatóval már biztos lehetsz a dolgodban és megtudtad, hogyan tisztítsd meg az ajtód zsanérjait!