Megtörtént már veled, hogy leültél valahova és utána foltokat találtál a kedvenc nadrágodon? Ilyen esetben semmi ok a pánikra. Sokféle, gyors megoldás létezik, hogy eltávolítsuk a foltokat a ruhákból. Az alábbiakban bemutatjuk a leghatékonyabbakat.

A folt lefagyasztása:

Ki gondolta volna, hogy egyik legegyszerűbb folteltávolító módszer, ha a ruhát hűtőbe tesszük. Csak annyit kell tenned, hogy a ruhát összehajtogatod, ügyelve arra, hogy a szennyeződött rész felül legyen. Óvatosan hajtogasd össze, hogy a folt ne szennyezze be a ruha többi részét is.
Ezután tedd a ruhát egy műanyag zacskóba úgy, hogy a folt ne érintkezzen a zacskóval. Zárd le a zacskót majd tedd be a fagyasztóba – ne foglalkozz vele, hogy mennyire furcsán néz ki. Ha esetleg a szüleid rákérdeznek, magyarázd el nekik, hogy a foltok fagyasztása szinte teljes mértékben csökkenti a folt ragadósságát.
Néhány óra múlva vedd ki a ruhát a fagyasztóból, majd kapargasd meg a foltot körömmel vagy akár egy vajkéssel. Meg fogod látni, hogy milyen könnyen lejön.

Folt eltávolítása vasalóval:

Ehhez be kell szerezned egy kartonpapírt; amit a vasalódeszkára helyezel. Erre azért van szükség, hogy a szennyeződés ne tapadjon rá a vasalódeszkára. Tedd a foltos ruhadarabot a kartonra úgy, hogy a folt közvetlenül érintkezzen vele és ne legyen több réteg anyag a foltos rész felett.
Ha ez megvan, állítsd közepes fokozatra a vasalót és vasald át a felületet, ahol a folt van. Ezt addig kell folytatni, amíg a foltok fellaluzlak. Időnként emelje fel a ruhadarabot, hogy kiderüljön a folt ráragadt-e a kartonra. Meglátod, hogy a foltok eltávolítása nem is olyan nehéz, nem kell miatta aggódni.

Folt eltávolítása WD-40-el:

Akár WD-40-el is eltávolíthatod a foltokat. Használat előtt végezz egy diszkrét folttesztet a ruházaton, hogy megbizonyosodj róla, hogy a termék nem károsítja az anyagot. Miután meggyőződtél arról, hogy a termék használata biztonságos, fogj egy kendőt vagy rongyot, permetezz rá WD-40-et és dörzsöld át az érintett területet.
Ha ez megtörtént, várj néhány percet, amíg a WD-40 hatni kezd. Fogj egy fa spatulát, és óvatosan kezdd el eltávolítani a foltot az érintett területről. Meglátod, hogy a szennyeződés sokkal könnyeben eltávolítható lesz.
Miután a foltok eltűntek, csak annyit kell tenned, hogy beáztatod az érintett területet őblítős vízbe, majd ezután átmosod mosószeres vízzel. Öblítés és száradás után látni fogod az otthoni mentő akció abszolút sikeres volt!

Használat után feltétlenül, alaposan moss kezet.

Ezeken a módszereken kívül akár kókuszoljat vagy forró folyadékot is használhat foltok eltávolítására.

 

https://wd40.hu/

https://wd40.hu/termékek/wd-40-multi-use-product/

[social_warfare buttons=”facebook”]