Amire szüksége lesz:

  • Tisztító kesztyű
  • Fém tisztítószer
  • Grill kefe
  • Meleg szappanos víz
  • Szivacs
  • Szöszmentes ruha
  • Papírtörlő
  • Súroló fémszivacs
  • Festékkaparó
  • WD-40 univerzális spray

Hogyan készítsük elő a grillt a szezonra? Egyetértesz, hogy a tavasz nem az igazi a szabadtéri grillezések nélkül? Semmi sem versenghet a nevetéssel és fecsegéssel teli BBQ összejövetelekkel! Az ilyen partik feledhetetlen emlékek maradnak a grill körül, füstbe és nevetésbe burkolózva. De a parti elindításához tudnod kell, hogyan kell grillezni!

Minden szabadtéri grillezés díszvendége természetesen maga a grill, ezért jó tavasszal előkészíteni, ha zamatos húst szeretnél.

Mivel ősszel és télen a grillt nem használjuk, tavasszal fel kell készítenünk a szezonra, hogy soha ne legyen vége a BBQ partiknak.

Íme 5 egyszerű lépés, amelyet követned kell, ha tudni akarod, hogyan készítsük elő a grillt a szezonra?

 

 

1. lépés

SZEREZD MEG AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES KELLÉKET!

A tényleges tisztítási folyamat megkezdése előtt a következő tisztító kellékeket ne felejtsd el beszerezni: tisztító kesztyűt, grillkefét, meleg szappanos vizet, szivacsot, rozsdamentes acél súrolószivacsot, szöszmentes ruhát, enyhe üvegtisztítót, papírtörlőt és festékkaparót.

Miután összeszedted az összes kelléket, ideje bemocskolni a kezed.

 

 

2. lépésHogyan készítsük elő a grillt a szezonra?

MOSD MEG A GRILL KÜLSEJÉT!

Habosítsd be a grill külsejét bőséges mennyiségű meleg szappanos vízzel. Öblítsd le a habot, és töröld szárazra a felületet. A rozsdamentes acél alkatrészekre permetezz fém tisztítószert. Nem kell fukarnak lenni a tisztító oldattal, spriccelj rá bőséges mennyiséget. Majd töröld le a tisztítószert egy szöszmentes ruhával.

Ügyelj arra, hogy szöszmentes ruhát használj, különben az fém tisztítószer miatt az anyagból származó szálak az acélhoz tapadnak.

Töröld le a felületet egyik oldalról a másikra a teljes tisztítás érdekében. Miután letörölted a fém tisztító oldatot, érdemes megdörzsölni az acél felületét, hogy fényesebb legyen. Ezután permetezd be a grill külsejét WD-40 univerzális spray-vel és hagyd elpárologni a tökéletes hatás érdekében.

 

 

3. lépésHogyan készítsük elő a grillt a szezonra?

TISZTÍTSD MEG A GRILL BELSEJÉT IS!

Valószínű, hogy amikor felemeled a fedelét, a grill felületén pereg le majd néhány anyag. De nem kell aggódnod, mert ez nem festék, csak a lerakódott zsír és füst. Nem mérgező és könnyen eltávolítható. A grillkefével kapard meg a fedél belsejében található szénlerakódást. Miután ledörzsölted ezeket, mosd le a fedél belsejét szappanos vízzel a szivacs segítségével, amelyet a grill külsejének tisztításához használtál. Ezután öblítsd le a szappant. Néhányan észrevehetnek olyan elszíneződést, amelyet a fedél belső oldalán el lehet tüntetni, ha a fedelet szappanos vízzel ismét lemossuk.

 

 

4. lépésHogyan készítsük elő a grillt a szezonra?

A SÜTŐRÁCSOK TISZTÍTÁSA

A rácsok tisztításához használd a grillkefét. Ezután mosd le őket szappannal és vízzel egy rongy segítségével. Ezt követően távolítsd el a rudakat, és juss el az égőcsövekhez. Használd újra a grillkefét, és dörzsöld át a csöveket, de közben vigyázz! Legyél óvatos a csövek tisztításakor, különben az összes szennyeződést a csövek belsejébe tolhatod.

 

 

5. lépés

AZ ALKATRÉSZEK TISZTÍTÁSA

A következő lépés a zsírmaradványok vagy az élelmiszer-felhalmozódás eltávolítása az égőcsövek körül. Egy kenőkéssel kapard le azokat.

Az alsó tálca és a csepptálca megtisztításához először önts ki minden maradék olajat és szennyeződést.  Ezután mosd le vízzel és szappannal. Béleld ki a csepptálcát alumíniumfóliával egy további réteg hozzáadásával.

A grill tároló kosár megtisztításához mártsd meg egy vödör szappanos vízben, és dörzsöld be súroló szivaccsal, majd öblítse le. Az utolsó lépés a kosár szöszmentes ronggyal történő megszárítása és visszatétele a grillbe.

Mindannyian szeretjük a jó öreg BBQ partit. De alaposan karban kell tartanod a grilledet, hogy minden nehézség nélkül használhasd azt!

Így készülj fel egy kellemes grillezésre!