Amire szüksége lesz:
- Tisztító kesztyű
- Fém tisztítószer
- Grill kefe
- Meleg szappanos víz
- Szivacs
- Szöszmentes ruha
- Papírtörlő
- Súroló fémszivacs
- Festékkaparó
- WD-40 univerzális spray
Hogyan készítsük elő a grillt a szezonra? Egyetértesz, hogy a tavasz nem az igazi a szabadtéri grillezések nélkül? Semmi sem versenghet a nevetéssel és fecsegéssel teli BBQ összejövetelekkel! Az ilyen partik feledhetetlen emlékek maradnak a grill körül, füstbe és nevetésbe burkolózva. De a parti elindításához tudnod kell, hogyan kell grillezni!
Minden szabadtéri grillezés díszvendége természetesen maga a grill, ezért jó tavasszal előkészíteni, ha zamatos húst szeretnél.
Mivel ősszel és télen a grillt nem használjuk, tavasszal fel kell készítenünk a szezonra, hogy soha ne legyen vége a BBQ partiknak.
Íme 5 egyszerű lépés, amelyet követned kell, ha tudni akarod, hogyan készítsük elő a grillt a szezonra?
1. lépés
SZEREZD MEG AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES KELLÉKET!
A tényleges tisztítási folyamat megkezdése előtt a következő tisztító kellékeket ne felejtsd el beszerezni: tisztító kesztyűt, grillkefét, meleg szappanos vizet, szivacsot, rozsdamentes acél súrolószivacsot, szöszmentes ruhát, enyhe üvegtisztítót, papírtörlőt és festékkaparót.
Miután összeszedted az összes kelléket, ideje bemocskolni a kezed.
2. lépés
MOSD MEG A GRILL KÜLSEJÉT!
Habosítsd be a grill külsejét bőséges mennyiségű meleg szappanos vízzel. Öblítsd le a habot, és töröld szárazra a felületet. A rozsdamentes acél alkatrészekre permetezz fém tisztítószert. Nem kell fukarnak lenni a tisztító oldattal, spriccelj rá bőséges mennyiséget. Majd töröld le a tisztítószert egy szöszmentes ruhával.
Ügyelj arra, hogy szöszmentes ruhát használj, különben az fém tisztítószer miatt az anyagból származó szálak az acélhoz tapadnak.
Töröld le a felületet egyik oldalról a másikra a teljes tisztítás érdekében. Miután letörölted a fém tisztító oldatot, érdemes megdörzsölni az acél felületét, hogy fényesebb legyen. Ezután permetezd be a grill külsejét WD-40 univerzális spray-vel és hagyd elpárologni a tökéletes hatás érdekében.
3. lépés
TISZTÍTSD MEG A GRILL BELSEJÉT IS!
Valószínű, hogy amikor felemeled a fedelét, a grill felületén pereg le majd néhány anyag. De nem kell aggódnod, mert ez nem festék, csak a lerakódott zsír és füst. Nem mérgező és könnyen eltávolítható. A grillkefével kapard meg a fedél belsejében található szénlerakódást. Miután ledörzsölted ezeket, mosd le a fedél belsejét szappanos vízzel a szivacs segítségével, amelyet a grill külsejének tisztításához használtál. Ezután öblítsd le a szappant. Néhányan észrevehetnek olyan elszíneződést, amelyet a fedél belső oldalán el lehet tüntetni, ha a fedelet szappanos vízzel ismét lemossuk.
4. lépés
A SÜTŐRÁCSOK TISZTÍTÁSA
A rácsok tisztításához használd a grillkefét. Ezután mosd le őket szappannal és vízzel egy rongy segítségével. Ezt követően távolítsd el a rudakat, és juss el az égőcsövekhez. Használd újra a grillkefét, és dörzsöld át a csöveket, de közben vigyázz! Legyél óvatos a csövek tisztításakor, különben az összes szennyeződést a csövek belsejébe tolhatod.
5. lépés
AZ ALKATRÉSZEK TISZTÍTÁSA
A következő lépés a zsírmaradványok vagy az élelmiszer-felhalmozódás eltávolítása az égőcsövek körül. Egy kenőkéssel kapard le azokat.
Az alsó tálca és a csepptálca megtisztításához először önts ki minden maradék olajat és szennyeződést. Ezután mosd le vízzel és szappannal. Béleld ki a csepptálcát alumíniumfóliával egy további réteg hozzáadásával.
A grill tároló kosár megtisztításához mártsd meg egy vödör szappanos vízben, és dörzsöld be súroló szivaccsal, majd öblítse le. Az utolsó lépés a kosár szöszmentes ronggyal történő megszárítása és visszatétele a grillbe.
Mindannyian szeretjük a jó öreg BBQ partit. De alaposan karban kell tartanod a grilledet, hogy minden nehézség nélkül használhasd azt!
Így készülj fel egy kellemes grillezésre!