Hogyan cseréld le a postaláda zárját? -BEVEZETÉS:

A postaláda egy olyan tárgy, amelyet minden nap használunk! Függetlenül attól, hogy házad előtt, az épületed előtt vagy az ajtód közelében van felszerelve, jelentős hőmérséklet-különbségeknek van kitéve. Mégis túléli az esőt, a havat, a szelet és óhatatlanul elhasználódik! Gyakran acélból készül, és ezért oxidálódik. Ha nem a festék pattog le, akkor a zár megy tönkre. Tehát ma arra vonatkozóan adunk tippeket, hogyan cseréld le a postaláda zárját.

DOLGOK, AMELYEKRE SZÜKSÉGED LESZ:

 

1. LÉPÉS

A ZÁR MECHANIZMUSÁNAK MEGISMERÉSE

Hogyan cseréld le a postaláda zárját?

Készülj fel a postaláda zárjának cseréjére! Először szedd szét a postafiók ajtaját. A folyamatot saját műhelyedben végezd, tedd a postaládát egy asztalra vagy bármely más stabil felületre.

Látni fogod, hogy a zár mechanizmusa egy villából áll, amely körülveszi a zárat, hogy megakadályozza a mozgását és a zár körül helyezkedik el. Itt láthatod még az anyacsavart, amely a zárat a helyén tartja, valamint a zárnyelvet. A legtöbb zár ezekből a részekből áll.

A régi zárat szét kell szedni a csere előtt, legtöbbször az anyacsavar be van ragadva és a zárnyelv is csereérett.

 

2. LÉPÉS

CSAVARD LE AZ ANYACSAVART, AMELY A ZÁRAT POSTALÁDÁHOZ RÖGZÍTI

Hogyan cseréld le a postaláda zárját?

Ha az anyát nem tudod meglazítani, esetleg rozsdás, ne erőltesd! Permetezd be a rozsdás részeket WD-40 multifunkcionális termékkel vagy WD-40 Specialista csavarlazítóval!

Ha az alkatrészek a rozsdától szinte oda lettek hegesztve, akkor a WD-40 terméknek az összes elakadt részhez el kell jutnia, hogy a zár mechanizmusát kioldja. Hagyd hatni néhány percig, mielőtt újra megpróbálod. Ha a zár 3 vagy 4 permetezés után sem enged, próbálj meg csavarhúzót tenni a zárnyelv és az anyacsavar közé. Abban az esetben, ha még mindig nem működik, az utolsó megoldás az, hogy vágd le a zárat egy fűrésszel!

 

3. LÉPÉS

TÁVOLÍTSD EL ÉS CSERÉLD LE A POSTALÁDA ZÁRJÁT

Miután eltávolítottad az anyacsavart, távolítsd el a zárnyelvet a helyéről. A retesz mozgatható, ez akadályozza meg a mechanizmus eltávolítását a kulcslyukból. Ezután távolítsd el a zárnyelvet is, hogy a zár eltávolítható legyen a helyéről.

Végül távolítsd el a zárat a helyéről. Használd ki ezt a szétszerelést, hogy megtisztítsd a postafiók belsejét. Ezután telepítened kell az új zárat. Az új zár telepítéséhez kövesd az előző lépéseket fordított sorrendben.

 

4. LÉPÉS

VÉDD MEG A POSTALÁDÁDHogyan cseréld le a postaláda zárját?

Most, hogy tudod, hogyan kell lecserélni a postaláda zárját, elengedhetetlen, hogy gondoskodj arról! Ehhez adunk néhány tippet a zár és általában a postaláda védelméhez.

Először is, ha a postaláda váza és a felülete acél, akkor rápermetezheted a WD-40 multifunkcionális terméket, hogy megvédje a korróziótól. Mikroszálas kendővel kell átdörzsölni, hogy újra fiatalos megjelenése legyen!

 

5. LÉPÉS

A POSTALÁDA ZÁRJÁNAK KARBANTARTÁSAHogyan cseréld le a postaláda zárját?

Ezután azt tanácsoljuk, hogy permetezd be a WD-40 multifunkcionális terméket közvetlenül a zárszerkezetbe. A termék kapilláris hatással behatol a zár összes mikro mechanizmusába anélkül, hogy azokat szennyezné, és így biztosítja a mozgó részek megfelelő működését, miközben tartósan véd a rozsdától.

 

Hogyan cseréld le a postaláda zárját -KÖVETKEZTETÉS:

A postaládád megköszöni ezt a gyors és egyszerű zárcserét és védelmet és így Te is könnyebben jutsz a leveleidhez.