Az autó akkumulátorának cseréje – BEVEZETÉS

Tudnod kell, hogyan cseréld ki az autód akkumulátorát? Ez az egyszerű és hasznos útmutató végigvezet a folyamat minden lépésén autószerelő nélkül.

Nézd meg a következő 5 tippet az autó akkumulátorának cseréjéhez!

DOLGOK, AMELYEKRE SZÜKSÉGED VAN:

  • Kulcskészlet a kapocsanyák és az akkumulátor rögzítésének kicsavarásához;
  • Munkakesztyű, mert az elemek a bőrödre veszélyes savakat tartalmaznak;
  • Az új akkumulátor a hibás helyett;
  • A WD-40 multifunkcionális termék a maradványok eltávolítására;
  • WD-40 specialista termékcsalád az akkumulátor pólusainak védelmére.

1. LÉPÉS: Távolítsd el a régi elemet

Először ellenőrizd, hogy az autó 10 perce valóban „kikapcsolt” állapotban legyen, hogy elkerüld az esetleges áramütést. Nyisd fel a motorház tetőt és csavard le a negatív kivezetést (- jel), majd a pozitív kapcsot (+ jel) is. Ha az anyák le vannak szorulva, akkor a WD-40 multifunkcionális termék segítségével oldja meg őket. Végül óvatosan vedd ki az akkumulátort és egy kulcs segítségével csavard ki a rögzítést. Vigyázz, amikor eltávolítod, ügyelj arra, hogy ne billentsd meg, hogy elkerüld a sav kiömlését.

Az autó akkumulátorának cseréje, saját kezűleg, otthon

2. LÉPÉS: TELEPÍTSD AZ ÚJ AKKUMULÁTORT

Az új akkumulátor behelyezése előtt szánj időt a felgyülemlett szennyeződések ruhával való megtisztítására . Ha szükséges, használj WD-40 multifunkciós terméket, amely ideális a makacs maradványok eltávolításához. Miután a hely ismét megtisztult, helyezze be az új akkumulátort a következő lépésekkel :

  1. Helyezd be az új akkut,
  2. Először csatlakoztasd a pozitív kapcsot (+ jel),
  3. Ezután jöhet a negatív terminál( – előjel),
  4. Végül húzd meg a rögzítőket.

3. LÉPÉS: Védd meg az új akkumulátort

Miután kicserélted az autód akkumulátorát, mindig gondoskodj a zsírozásról! Ez biztosítja az új akkumulátor meghosszabbított élettartamát és elkerülöd vele az autó rövidzárlatát. Ehhez javasoljuk a WD-40 specialista termékcsaládot!

4. LÉPÉS: ELLENŐRIZNI, HOGY MINDEN MŰKÖDIK-E

Miután az akkumulátor cseréje és védelme megtörtént, ellenőrizd, hogy minden működik-e. Ehhez indítsd el az autód. Ha az autód normálisan működik, akkor jó munkát végeztél ! Ha nem indul, akkor ellenőrizd újra az akkumulátor pólusait. Ezután a legújabb autók esetében újra kell hangolnod az autórádió adókat, amihez ha kell olvasd el a gyártói füzetet.

Az autó akkumulátorának cseréje, saját kezűleg, otthon

5. LÉPÉS: A RÉGI AKKUMULÁTOR ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

Végül fontold meg a régi akkumulátor újrahasznosítását. Ehhez mindenképpen add le a használt akkumulátorodat egy speciális hulladéklerakatba, soha ne dobd háztartási hulladékba !

Az autó akkumulátorának cseréje – Következtetés

Létfontosságú, hogy a gépkocsid motorterét a lehető legtisztábban tartsd, hogy meghosszabbítsd annak élettartamát. Az, hogy ismered az akkumulátorcsere folyamatát segít abban, hogy meg tudd csinálni a szükségek karbantartást és spórolj a drága szerelői számlákon.