Vannak foglalkozások, amelyeket a sztereotípiák leginkább férfiakhoz kötnek. Ilyen például az autószerelés, a különböző kőműves munkák vagy az autófényezés. Talán éppen ezért gondolják sokan úgy, hogy a WD-40 egy tipikusan csak férfiaknak ajánlott szer, amihez a nőknek vajmi kevés közük van.

Most megmutatjuk, hogy ez közel sincs így, sőt! A WD-40 nőknek úgyanúgy ajánlott, akárcsak a férfiaknak.

 

Szuper megoldás a váratlan balesetekre

Egy-egy álmosabb reggelen előfordulhat, hogy leejtjük a sminket, ami megfogja a szőnyeget. Ilyenkor általában kétségbeesetten súrolni kezdjük azzal, ami először a kezünk ügyébe akad: szappan, víz, szivacs vagy bármi egyéb. Ez azonban csak tovább ronthat a helyzeten.

Mielőtt bármit máshoz nyúlnál, próbáld ki a következő praktikát: permetezd le a foltot WD-40-nel, hagyd hatni néhány percig, majd egy tiszta törlőkendővel súrold le a szennyeződést. Meg fogsz lepődni, de az anyag csodát művel!

Szintén gyakori “csajos baleset”, ha a hajfesték maradéka a törölköződön landol. Ezt az anyagot ráadásul különösen nehéz eltávolítani, így a legtöbbször csak keresztet vet az ember és kidobja a törölközőt.

Mielőtt kidobnád, spriccelj némi WD-40-et a foltra és várj néhány percet. Ezután a mosdóban, bő víz alatt dörzsöld össze a törölközőt és távolítsd el a szennyeződést. Miután a folt eltűnt, azért a biztonság kedvéért tedd be a mosógépbe egy alapos mosásra is.

 

Tisztításra és védelemre is ajánlott

A WD-40 azonban nemcsak a textíliákról távolítja el a foltokat, de segít megszabadulni a művirágon összegyűlt portól. Permetezd az anyagot a virágra, majd egy tiszta kendő segítségével töröld le a port. A WD-40 portaszító hatása révén megakadályozza, hogy ismét összegyűljön rajta a kosz, ráadásul fényessé varázsolja a leveleket.

Figyelem: A WD-40-ben található vegyi anyagok miatt ne használd élő növényen a szert.

Az anyag ráadásul jól tisztítja a hullámcsatokat is! A legegyszerűbb módszer, ha a WD-40-et egyenesen a törlőkendőre juttatod és így tisztítod meg őket. Így gyorsabb, minta egyenként pucolnád őket végig.

A latyakos, vizes időben könnyen beázhat a cipőd. Ha nincs otthon impregnáló spray-d, akkor használj WD-40-et! Fogj egy tiszta kendőt, permetezd be az olajjal épp annyira, hogy jól átitassa az anyagot, majd gondosan töröld végig vele a lábbelidet. A víztaszító hatásán túl a WD-40 ráadásul fényesen csillogóvá varázsolja a cipődet.

A kenőolaj segítségével ráadásul megspórolhatod magadnak az utat az ékszerészhez is, ugyanis nagyszerűen fényesíti az ezüst ékszereket, továbbá megóvja őket a feketedéstől. A módszer ugyanaz, mint a cipő esetében. Vagyis nedvesíts be WD-40-nel egy tiszta kendőt, majd alaposan tisztítsd meg az ékszereket. Úgy csillognak majd, akár újkorukban!

 

Amennyiben hasznosnak találtad tippjeinket, oszd meg a barátnőiddel is, hogy ők is lássák mire képes a szer!