Azt már többször is megmutattuk, hogy a WD-40 az élet rengeteg területén bevethető: a segítségével garázskapukat tisztíthatsz és javíthatsz, illetve megelőzheted a tárgyak rozsdásodását is. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a ruha tisztítására, vagy épp a cipő vízhatlanná tételére is kiválóan alkalmas.

A cikkünkben épp ezért bemutatjuk, hogy miképp tudod használni a WD-40-et a ruha, illetve a lábbeli esetében is!

 

A ruha és a WD-40

A WD-40 segítségével eltávolíthatod a ruha anyagából az olajat, a paradicsomszószt, de akár még a rágót is! Mutatjuk is részletesen, hogyan.

 

Szedd ki az olajfoltot a ruha anyagából

Helyezd a ruhát egy újságpapírra, és vidd ki az udvarra vagy erkélyre (a lényeg, hogy egy jól szellőző hely legyen.) Ezután fújd be a foltot WD-40-nel és önts rá némi mosogatószert is.

Egy kisebb ecset, fogkefe vagy akár az ujjad segítségével alaposan masszírozd be a masszát a szövet közé.

A procedúra után hagyd állni néhány percet, majd egy papírtörlő segítségével itasd fel a masszát.

Tipp: Lehet, hogy egy erősebb folt esetén egy alkalom nem segít. Ilyenkor bátran ismételd meg akár többször is a műveletet!

Miután végeztél, mosd ki a ruhát (vagy akár simán a foltot egy folteltávolító szappan segítségével). Meglátod, miután megszáradt, az olajfoltnak már hűlt helyét találod.

 

Szedjük ki a paradicsomfoltot!

Egy finom spagetti könnyen galibát tud okozni, ha a bolognai szósz a fehér ruhánkon landol. Miután túl vagy az első ijedtségen, fogj egy papírtörlőt vagy szivacsot, és óvatosan itasd fel vele a folt nagyját. Ügyelj arra, hogy ne törölgesd, mert így a folt szétterjed a ruhán.

Miután ezzel készen vagy, vegyél egy WD-40-et és fújd be a foltot, majd várj néhány percet és itasd fel egy kendővel. Ezt követően a foltot mosd ki szappannal.

 

A WD-40 nem csak a ruha anyagából szedi ki a foltokat, a cipőkkel is csodát tesz

A multifunkcionális kenőolaj nem csupán a ruha, de a lábbelik esetében is segítséget nyújt. És hogy miben? Máris mutatjuk!

 

Szedd le könnyedén a kutyapiszkot

Mindenkivel előfordulnak véletlen balesetek, például a parkban sétálva, amikor óvatlanul belelép egy kutyapiszokba. Ha hazaérsz, vedd le a cipődet és permetezd be a talpát WD-40-nel, majd várj néhány percet és papírtörlő segítségével távolítsd el.

 

A cipő és a rágó esete

A cipőre ragadt rágógumira is rengeteg praktika létezik. Többek között ilyen az, ha a mélyhűtőbe teszed őket, vársz velük pár órát, majd lekaparod róluk rágót. Azonban, ha SOS szükséged van a lábbelidre, használd a WD-40-et!

Egyszerűen csak permetezd le a rágót, várj vele néhány percet, majd egy vajazókés segítségével, oldalirányosan óvatos, de határozott mozdulatokkal távolítsd el az odaragadt rágót. Ezután egyszerűen tisztítsd meg mosószappannal.

 

Vízhatlanná varázsolja a cipőd

Ha hirtelen nagyobb mennyiségű eső esik és nincs kéznél impregnáló spray, jó alternatíva lehet a WD-40. Mivel eredetileg is víztaszító anyagnak tervezték, így tökéletesen vízhatlanná varázsolja a cipődet.

Ehhez egyszerűen csak vidd a lábbelit a szabad ég alá, és fújd be mindenhol jó alaposan WD-40-nel. Várj néhány percet, amíg védőréteget alkot, majd nyugodtan használhatod a cipődet bármilyen latyakos időben.

Szerencsére bármilyen típusú lábbeli, így bőr, műbőr, vagy vászon esetében is remekül használható.

 

Mint láthatod, a WD-40 tényleg egy igazi, univerzális szer, ami az élet szinte minden területén bevethető. Ha szeretnéd másoknak is megmutatni a praktikákat, oszd meg a cikket a barátaiddal!