5 fontos téli autóápolási tipp

Ha olyan szerencsés vagy, hogy egész évben meleg éghajlatú helyen laksz, sok ember lehet rád féltékeny.
Sok féle oka lehet, amiért mások irigykedhetnek rád a meleg éghajlat miatt; többek között azért is, mert a téli időjárás nem tesz jót az autóknak.
Nagyon fontos, hogy gondoljunk a téli autóápolásra, mert ez lecsökkentheti a későbbi javítások költségét. Továbbá a megfelelő téli autóápolás jelentősen növelheti az autó élettartamát.
Most bemutatunk neked 5 hasznos téli autóápolási tippet, hogy mostantól kevesebb gondod legyen. Íme:

1. Időben készülj fel

Míg mások December elején kezdenek felkészülni a télre, mi azt javasoljuk, hogy már kora ősszel kezdd el a téli autóápolást. Ha így csinálod, bőven elég időd lesz, hogy mindent végig nézz az autón.

2. Szerezz be téli gumikat

A téli gumiabroncsok a 4 évszakos abroncsokkal ellentétben sokkal puhább anyagból készülnek. Pontosan ezért tudják megtartani rugalmasságukat még a leghidegebb időben is. Ezeknek a gumiabroncsoknak a futófelület-mintái is kivételes szintű tapadást tesznek lehetővé jeges, havas úton is. Fontos tudni, hogy téli gumiabroncs használata kötelező olyan helyeken, ahol a hőmérséklet tartósan 7 C-ok alá szokott süllyedni.

3. Ellenőrizd a folyadék szinteket

Mindig legyen elegendő mennyiségű ablaktörlő folyadék a tartályban és működő, jó ablaktörlők, hogy akár egy hóvihar alatt is lehető legjobb láthatóságot biztosítsuk. Jó tudni, hogy az abalktörlő lapátok életteartama álatlában egy év, attól függően, hogy mennyire hideg volt a tél. Akár kifejezetten téli időjárásra készült lapátokat is érdemes beszerezni. Végül győződjön meg arról, hogy a megvásárolt ablaktörlő folyadék minél alacsony fagypontú.

4. Cseréld le a motorolajat

A negyedik téli autóápolási tippünk nagyon egyszerű, de annál gyakrabban elmarad. A téli hidegnek nagyon rossz hatása van a motorolaj hatékonyságára. A téli időjárástól az olaj besűrűsödik, így nehezebben tud keringeni a motorban. Elkerülhető ez a probléma ha olyan motorolajat választunk, amelynek viszkozitása alacsonyabb.

5. Tankolj fel WD-40-el a hó és jég ellen

A téli autóápolás elengedhetetlen kelléke a WD-40. Ha egy vékony rétegben felviszel a szélvédőre és az üveg felületekre ebből a varázslatos anyagból, nyugodtan aludhatsz, mert reggelre a jég nem fog rajtuk megmaradni. Csak annyit kell tenned, hogy permetezz WD-40-et az üveg felületre, majd egy száraz kendővel vagy ronggyal töröld át a felületet. Bizonyosodj meg róla, hogy mindenhol áttörölted a felületet és használat után mindig moss kezet, vagy használj védőkesztyűt.

Már nyakunkon a tél! Ne késlekedj, és ellenőrizz mindent a lista alapján.

https://wd40.hu/

[social_warfare buttons=”Facebook, Instagram”]