Nincs is annál jobb, mint amikor egy fárasztó nap után veszünk egy jó forró zuhanyt. Relaxál, felfrissít, kivéve, ha … megpillantod zuhanyzás közben a vízköves üvegfalat, (netán rozsdás) zuhanytálcát, zuhanyrózsát. Ne hagyd, hogy ez a látvány elvegye a zuhanyzás nyugtató élményét!

Ha már régóta próbálsz megszabadulni a vízkövesedéstől, rozsdától a fürdőszobában, akkor ez a cikkünk Neked szól! Olvasd el az alábbi tippeket – figyelj, van egy utolsó, bónusz tanácsunk is!

 

Citrom & só keveréke

Egy fél csésze citromlébe keverj bele 1,5 teáskanálnyi sót, majd egy tiszta törlőkendőt márts bele ebbe a sós citromlébe, és kend be alaposan a vízköves, rozsdás felületeket. Hagyd megszáradni, majd egy másfél óra múlva ugyanazzal a törlőkendővel, töröld le róla a szennyeződést.

Ennek az egyszerű megoldásnak gyakran sikere van, de ha Nálad mégsem vált be, kövesd a következő lépéseket.

 

Ecet és só keveréke

Mivel az ecet ecetsavat tartalmaz, sok esetben rendkívül jó tisztítószerként szolgál. Fél pohárnyi ecetbe 2 teáskanál sót szórj, keverd össze. A masszába mártsd bele a tiszta törlőkendőd, és mint az előző javaslatunk esetén, kend fel az érintett felületekre. Várj egy rövid ideig, majd dörzsöld le a szennyeződéseket.

Habár az ecet nagyon jó tisztítószer, több kádfelület esetén nyomot hagy a benne található sav miatt.

Itt jön szóba a harmadik – bónusz – javaslatunk, a WD-40 multifunkcionális kenőanyag.

 

WD-40 Multi-Use Product Original

Ha az előző tippek nem váltak be, vagy csak biztosra akarsz menni, használd a WD-40 multifunkcionális terméket! Bármilyen felületen alkalmazhatod, használata pedig rendkívül egyszerű.

Permetezd le a rozsdás vagy vízköves felületeket, majd hagyd 10 percig száradni. Ezután egy tiszta törlőkendővel könnyen ledörzsölheted a rozsdát, vízkövet. Addig súrold, amíg az egészet le nem tisztította.

 

További tippekért látogass el Facebook vagy Instagram oldalunkra, és kövesd továbbra is blogunkat.