10 szerszám, aminek minden háztartásban ott kellene lennie.

Mindenki otthon érzi magát a legjobban. Ez az a hely, ahol felfrissülsz egy esti party után, ahol biztonságban érzed magad, ahol összegyűlik a család. Ezért minden háztartásnak jól felszereltnek kellene lennie mindennel, amire a családnak szüksége lehet.

Sokan arra gondolnak, hogy étellel vagy tisztálkodó szerekkel – de a szerszámok a legkevésbe fontosak. Leginkább csak akkor jut eszünkbe, mikor igazán szükség van egy szerszámra. Ilyenkor nekiállunk felkutatni a házat, hogy megtaláljuk a megfelelő szerszámot, majd végül kölcsönkérünk egyet a szomszédunktól vagy ismerősünktől.

Hogy ezt elkerüljük, összegyűjtöttük a 10 legfontosabb szerszámot, ami nem hiányozhat egy háztartásból:

1. A kalapács:
Akár egy képet kell felaksztani, vagy valahol kikandikál egy szeg – a kalapács a legszükségesebb szerszámok közé tartozik. Általános dolgokhoz egy normal fejű, könnyű kalapács és egy egyszerű ruhacsipesz bőven megteszi. Így biztosan kellő távolságot tarthatsz és az ujjadra sem fogsz ráütni.

2. Csavarok:
Ha kiesett vagy kilazult egy csavar, az gyorsan kicserélhető egy csavarhúzó segítségével. Ajtók, zsanérok egyszerűen rögzíthetők. Nagyszerű csavar-szettek vannak különböző méretű csavarokkal, amelyek ugyanakkor helyet takarítanak meg.

3. Akkus csavarhúzó:
Többek között jó ha van egy vezeték nélküli, akkumulátoros csavarhúzó is a háztartásban. Ez a multifunkciós szerszám nagyon jól jöhet akár csavarozni, akár fúrni kell valami olyat, ahol szükség van egy kicsitt több erőre.

4. WD-40:
A WD-40-et számtalan dologra használhatod a háztartásban. Megvédi a szerszámokat a rozsdától, meglazítja a csavarokat, eltávolítja a zsírkrétát a falról, rovarriasztó … és így tovább.

5. Fogó:
A fogó segítségével szögeket húzhatsz ki, összenyomhatsz, vagy kihúzhatsz vele dolgokat. Számtalan formájú létezik, de legalább egy fajta jó, ha minden háztartásban van belőle.

6. Vízmérték:
Ha nem karasz ferdén lógó festményeket, vagy furcsán alló polcokat látni, jó ha van otthon egy vízmérték.

7. Fűrész:
Ház, és legfőképp kert tulajdonosoknak nem hiányozhat a szerszámok közül a fűrész. Ez a szerszám nagy segítség lehet a ház körül és sok bosszúságtól szabadíthat meg.

8. Vágókés:
Egy jó minőségű, éles vágókésre minden házatartásban szükség van. Szőnyegek, kartonok, csomagok könnyen és gyorsan nyithatóak vele.

9. Csavarhúzó:
A csavarhúzó nem az a szerszám, amit minden nap használni fogsz, de jó ha van kéznél egy. Olyan helyre tedd, hogy könnyen hozzáférhess, ah szükséged van rá.

10. Fázisceruza:
Ezt az eszközt csak arra használd, hogy az aljzatok áramtartalmát megvizsgáld. Elektromos problémával mindig fordulj szakemberhez. Mindazonáltal, jó ha van egy fázisceruza a házban.

 

https://wd40.hu/termék/

[social_warfare buttons=”Facebook”]