10 szerszám, ami jó ha van otthon

Ennek a 10 szerszámnak minden háztartásban ott kellene lennie.
Mindenki otthon érzi magát a legjobban. Ez az a hely, ahol felfrissülsz egy esti party után, ahol biztonságban érzed magad, ahol összegyűlik a család. Ezért minden háztartásnak jól felszereltnek kellene lennie mindennel, amire a családnak szüksége lehet. Sokan arra gondolnak, hogy étellel vagy tisztálkodó szerekkel – de a szerszámok a legkevésbe fontosak.

Leginkább csak akkor jut eszünkbe, mikor igazán szükség van egy szerszámra. Ilyenkor nekiállunk kutatni otthon, hogy megtaláljuk a megfelelő szerszámot, majd végül kölcsönkérünk egyet a szomszédunktól vagy ismerősünktől.

Hogy ezt elkerüljük, összegyűjtöttük a 10 legfontosabb szerszámot, ami nem hiányozhat egy háztartásból:

A kalapács
Akár egy képet kell felakasztani, vagy valahol kikandikál egy szeg – a kalapács a legszükségesebb otthoni szerszámok közé tartozik. Általános dolgokhoz egy normál fejű, könnyű kalapács és egy egyszerű ruhacsipesz bőven megteszi. Így biztosan kellő távolságot tarthatsz és az ujjadra sem fogsz ráütni.

Csavarok
Ha kiesett vagy kilazult egy csavar, az gyorsan kicserélhető egy csavarhúzó segítségével. Ajtók, zsanérok egyszerűen rögzíthetők. Nagyszerű csavar-szettek vannak különböző méretű csavarokkal, amelyek ugyanakkor helyet takarítanak meg.

Akkus csavarhúzó
Többek között jó ha van egy vezeték nélküli, akkumulátoros csavarhúzó is otthon. Ez a multifunkciós szerszám nagyon jól jöhet akár csavarozni, akár fúrni kell valami olyat, ahol szükség van egy kicsit több erőre.

WD-40
A WD-40-et számtalan dologra használhatod a háztartásban. Megvédi a szerszámokat a rozsdától, meglazítja a csavarokat, eltávolítja a zsírkrétát a falról, rovarriasztó … és így tovább.

Fogó
A fogó segítségével szögeket húzhatsz ki, összenyomhatsz, vagy kihúzhatsz vele dolgokat. Számtalan formájú létezik, de legalább egy fajta jó, ha minden háztartásban van belőle.

Vízmérték
Ha nem karasz ferdén lógó festményeket, vagy furcsán alló polcokat látni, jó ha van otthon egy.

Fűrész
Ház, és legfőképp kert tulajdonosoknak nem hiányozhat a szerszámok közül a fűrész. Ez a szerszám nagy segítség lehet a ház körül és sok bosszúságtól szabadíthat meg.

Vágókés
Egy jó minőségű, éles vágókésre minden háztartásban szükség van. Szőnyegek, kartonok, csomagok könnyen és gyorsan nyithatók vele.

Csavarhúzó
A csavarhúzó nem az a szerszám, amit minden nap használni fogsz, de jó ha van kéznél egy. Olyan helyre tedd, hogy könnyen hozzáférhess, ah szükséged van rá.

Fázisceruza
Ezt az eszközt csak arra használd, hogy az aljzatok áramtartalmát megvizsgáld. Elektromos problémával mindig fordulj szakemberhez. Mindazonáltal, jó ha van egy fázisceruza a házban.

Ez a tíz eszköz csupán javaslat, és mindig kiegészíthető az egyéni igényeid szerint. Minden szerszámhoz javasolt a hozzá való csavar és szög készlet. Az eszközök nem mindig olcsók. Lehetséges, hogy néhánynak magasabb a vételára, de a háztartásában hosszú távon megbízható és hasznos eszközökre van szükség. Nincs bosszantóbb, mint ha szerszámra van szüksége, és nincs kéznél. Ezért ügyeljen arra, hogy a legszükségesebb eszközöket szerezze be.

Amiről még ne feledkezzen meg:

Természetesen a megfelelő gondozás is fontos annak érdekében, hogy hosszú ideig tartósak maradjanak. A WD-40 egy multifunkciós termék, amely megfelelő megoldást kínál. A rozsdamentesítésre évente egyszer vagy kétszer érdemes időt szakítani.

Bármelyik háztartásban jól jön ez a 10 eszköz. Ha még nincsenek meg, a legjobb ha elkezdi beszerezni őket!

https://wd40.hu/

[social_warfare buttons=”Facebook”]