tracking

Hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját?

Nem tudod, hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját? Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan csináld!

A szezon elején alapvető fontosságú a motorkerékpár karburátorának megtisztítása, ha annak működése nem tökéletes, vagy bizonyos számú kilométer után vagyunk. A motorkerékpár porlasztója a jármű idegközpontja, amely körül minden más forog. Ez egy nagyon kifinomult komponens, amely számos részből áll, melyek különböző és alapvető funkciókkal rendelkeznek. Ezen alkatrészek némelyike ​​különféle módon állítható be a levegő / benzin arány megváltoztatásához vagy a motor hideg, maximum, minimális működtetéséhez stb. Minden motorkerékpár-gyártó különböző típusú porlasztókat telepít a különböző modelljeire.

Ezek a porlasztók nagyon különbözhetnek egymástól, még akkor is, ha ugyanazon működési elvvel rendelkeznek. Ettől függetlenül a motorkerékpár tulajdonosának rutinszerű karbantartást és tisztítást kell végeznie a porlasztón, anélkül, hogy olyan problémákat okozna, mint a fúvókák és a légbeömlők kalibrálása vagy a minimum, maximum téves beállítása stb. Ezen okok miatt, mielőtt folytatná (hagyományos vagy rendkívüli) motorkerékpárja karburátorának karbantartását, feltétlenül olvassa el a motorkerékpár és karburátor karbantartási és használati útmutatóját.

Amire szükséged lesz

Lépés 1: A PORLASZTÓ SZERELÉSE ELŐTT

A motorkerékpár alakjától függően gyakran szükséges a védőburkolatok szétszerelése a porlasztó elérése érdekében. Minden más művelet előtt gondosan mosd meg a motorkerékpárt, nehogy sár, homok vagy aszfalt maradványok kerüljenek a karburátor belsejébe, mert ezek komoly károkat okozhatnak. A mosást alapos szárításnak kell követnie, amely után javasoljuk a WD-40 Univerzális termék bőséges permetezését a porlasztóra a legmakacsabb maradványok eltávolításának és a szétszerelés megkönnyítésének érdekében.

clean motorcycle carburettor (1)

Lépés 2: A LEVEGŐSZŰRŐ LECSATLAKOZTATÁSA/LESZERELÉSE

A porlasztó csatlakozik a tartályból érkező dugattyúfejhez, légszűrőhöz, fojtószelephez / levegő összekötő rúdhoz és benzincsőhöz. A porlasztó megtisztításához először lazítsd meg a csavarokat (vagy más rendszereket), amelyek rögzítik az eltávolítandó légszűrőt. Ezt a szűrőt (különféle formájú és szerkezetű) meg kell vizsgálni: egyeseket fújással lehet mosni vagy tisztítani, másokat nem, és ha eltömődtek, akkor ki kell cserélni.

 

clean motorcycle carburettor (2)

Lépés 3: A BENZINCSŐ LECSATLAKOZTATÁSA

A benzincsövet egy fém vagy műanyag kapocs segítségével biztonságosan csatlakoztatják a porlasztóhoz. Miután lezártad az adagolószelepet a tartályból, a fogókkal nyomd meg a kapcsok fülét, majd távolítsd el a csövet a porlasztóról. A fojtószelep gombjától érkező kábelt és (ha van) az automatikus légszabályozó rendszert szintén le kell választani a porlasztó fejéről. A karburátorba beömlő benzinbe gyakran beépítebek egy kis üzemanyagszűrőt, amelyet meg kell vizsgálni és meg is kell tisztítani.

Hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját?

Lépés 4: A PORLASZTÓ KIVÉTELE

A porlasztó különféle rendszerekkel csatlakozhat a motorhoz. Az egyik legelterjedtebb egy szintetikus anyagból vagy gumiból készült rövid hüvely, amelyet a porlasztó kimenetébe helyeznek, és a motorfej szájához kötnek, fém szalaggal rögzítik. Ennek meglazítása lekapcsolhatja a porlasztót. Bizonyos esetekben azonban csapokkal rögzítik a hengerfejhez. Ha vannak csapok, azokat néhány fújás WD-40 Univerzális spray segít fellazítani. A porlasztó ezután kihúzhatóvá válik.

Hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját?

Lépés 5: A TÖMÍTÉSEK ELLENŐRZÉSE ÉS A TÁLCA KINYITÁSA

Először ellenőrizni kell a tömítések állapotát: Azt, ami a hengerrel kapcsolja össze és azt (ha van), ami karburátor és a légszűrő között helyezkedik el.  Integritásuk és funkcionalitásuk nagyon fontos, mert a szakadás, duzzanat vagy törés meghibásodást okoz, vagy akár leállíthatja a motort. Ezután távolítsd el a benzintartályt az azt rögzítő alsó középső csavar kicsavarásával (ügyelj arra, hogy egyszerre egy tartályon dolgozz). A tálca alja gyakran piszkos a lerakódott anyagoktól. Most már jól látható, hogy az úszó eltávolítható azáltal, hogy eltávolítod a kis acél tengelyt, amelyen elfordul, és eltávolítja az úszóhoz csatlakoztatott csapot is. Ellenőrizd a tálca tömítését is, amelyet gyakran kell cserélni. Tegyél mindent egy edénybe, és bőven permetezd be a WD-40 Univerzális Spray-vel, amely behatol a mélyedésekbe és megtisztítja a különböző alkatrészeket.

clean motorcycle carburettor (5)

Lépés 6: A MOTORKERÉKPÁR PORLASZTÓ BELSŐ ALKOTÓELEMEINEK TISZTÍTÁSA

A porlasztóban különböző keverék sprayk találhatók. Ha ehhez nem értesz, egyszerűen hagyjd őket a helyükön, és fújj sűrített levegőt a lyukakba. Ha tapasztaltabb vagy, a porlasztó tisztításhoz szétszerelheted és megtisztíthatod ugyanezzel a termékkel, ha acélhuzalt vezetsz át a lyukakon, ügyelj arra, hogy ne fúrd át őket. A porlasztótest a WD-40 Univerzális készülékbe meríthető (tartályokban is kapható).

Hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját?

Lépés 7: A PORLASZTÓ VISSZASZERELÉSE ÉS KEZELÉSE

Miután a porlasztó tökéletesen megtisztult, alaposan szárítsd meg és szereld vissza, helyezd az egyes alkatrészeket a helyükre, majd a fenti műveletek visszafelé történő végrehajtásával szerelj vissza mindent a helyére. Figyelj a kormányösszekötő rúd csatlakozásaira is, amelyeket WD-40 Specialista PTFE száraz kenőanyag spray-vel kell kezelni.

Hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját?

Reméljük hasznos volt a bejegyzésünk, amiből megtudhattad, hogyan tisztítsd meg motorkerékpárod porlasztóját.

Felelősségi nyilatkozat

A WD-40 termékeinek bemutatott és ismertetett felhasználási módjait a felhasználók szolgáltatták a WD-40 vállalat számára. Ezeket a felhasználási lehetőségeket a WD-40 vállalat nem tesztelte és nem is képezik a WD-40 vállalat hivatalos felhasználási ajánlásait. A WD-40 vállalat termékeinek használatakor, kérünk mindig hallgass a józan észre! Mindig kövesd a használati utasítást és mindig tartsd szem előtt a csomagoláson feltüntetett figyelmeztetéseket!

Felelősségi nyilatkozat

A WD-40 termékeinek bemutatott és ismertetett felhasználási módjait a felhasználók szolgáltatták a WD-40 vállalat számára. Ezeket a felhasználási lehetőségeket a WD-40 vállalat nem tesztelte és nem is képezik a WD-40 vállalat hivatalos felhasználási ajánlásait. A WD-40 vállalat termékeinek használatakor, kérjük mindig hallgasson a józan észre! Mindig kövesse a használati utasítást és mindig tartsa szem előtt a csomagoláson feltüntetett figyelmeztetéseket! 

Hasonló Útmutatók

Kapcsolat

Meteor CEE H-2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Hungary

© 2021 WD-40 Company