tracking

Hogyan telepítsd a fényerő szabályzó kapcsolót?

A fényerő-szabályozó kapcsoló telepítésével manuálisan kiválaszthatod az izzó által kibocsátott fény intenzitását a Te igényeinek megfelelően, megváltoztatva a szoba hangulatát. A kapcsoló lehetővé teszi, hogy többé – kevésbé fényes fénypontokat hozz létre, anélkül, hogy cserélned kellene az izzót. A fényerő-szabályozó kapcsolójának telepítése nem igényel műszaki ismereteket: mindössze annyit kell tenned, hogy eltávolítod a világítótestet vezérlő kapcsolót, és kicseréled a fényerő-szabályozó kapcsolóra. Nyilvánvaló, hogy az elektromos rendszeren végzett munka során először az áramellátást kell leválasztani a hálózatról. Ezután leválasztod a kapcsolót a vezetékekről, és csatlakoztatod a fényerő szabályozó kapcsolót úgy, hogy a vezetékeket a megfelelő kapcsokra csatlakoztatod. Helyezd be a fedelet a fali dobozba, és csavard be a helyére. Végül rögzítsd a gombot a központi csaphoz: ez elfordítja a belső szabályozót és beállítja a fény intenzitását.

Amire szükséged lesz

Lépés 1: A RENDSZER KONFIGURÁLÁSA

A fényerő szabályzó kapcsoló beillesztése az áramellátási áramkörbe nem bonyolult: alapvetően a normál kapcsoló kicserélésére és a dobozban lévő két vezetékre történő csatlakoztatására lesz szükség. A gomb elforgatásával az izzó fényereje a maximumtól a teljes kikapcsolásig terjed. A fényerő-szabályozót nem szabad energiatakarékos izzókkal használni, mert ezek nem rendelkeznek „ellenállással”, és a készülék károsíthatja őket.

Hogyan telepítsd a fényerő szabályzó kapcsolót?

Lépés 2: A RÉGI KAPCSOLÓ ELTÁVOLÍTÁSA

Miután leválasztottad a tápfeszültséget a hálózatról, távolítsd el a régi kapcsolót a falról, és lazítsd meg a kapocscsavarokat. Fontos, hogy a munkához szigetelt csavarhúzót használj, amely véd a maradék elektromos kisülés ellen. Ha a kapcsok csavarjai beragadtak, a WD-40 csavarlazító gyorsan és hatékonyan felszabadítja az alkatrészeket.

how to install a dimmer switch step 2

Lépés 3: A FÉNYERŐ SZABÁLYZÓ KAPCSOLÓ CSATLAKOZTATÁSA

A fényerő szabályzó kapcsoló egy fémlemezbe szerelt és a falra rögzített központi egységből áll. Első műveletként a vezetőhuzalokat kell behelyezni a kapcsokba és a helyükre csavarni. A WD-40 gyorsan száradó kontakt tisztító használata ezen a ponton hasznos, mivel képes hatékonyan feloldani az olajat és a zsírlerakódásokat. Könnyedén behatol a nehezen elérhető területekre, gyorsan szárad és nem hagy maradványokat maga után. A rövidzárlatok kiküszöbölésével helyreállítja az elektromos vezetőképességet. Következő lépésként helyezd be a vezetékeket és a kapcsokat a fali dobozba.

how to install a dimmer switch step 3

Lépés 4: RÖGZÍTÉS A FALHOZ

A csavarhúzóval húzd meg a fényerő szabályzó kapcsoló házának csavarjait, ügyelve arra, hogy ne húzd meg őket túlzottan. Helyezd fel az új fedelet, ujjaiddal való enyhe nyomással pedig pattintsd a helyére. Most lesz lehetőséged a feszültség alaphelyzetbe állítására: ha a megszakító nem kapcsol ki, a telepítés sikeres volt, és a gomb a fényerő szabályzó kapcsolót alkalmazható.

how to install a dimmer switch step 4

Lépés 5: A BEÁLLÍTÓ GOMB ALKALMAZÁSA

A gomb a központi csapra van nyomva. Mindkét irányba elforgatva beállíthatod a fény intenzitását. Ezen a ponton hasznos elvégezni az utolsó ellenőrzést: forgasd el a gombot, és ha nem hallasz furcsa zümmögést vagy susogást, a fény nem villog, akkor a munka kész! Ha hallasz valamit, vagy villog a fény, a legjobb, ha szakemberhez fordulsz! Ne feledd, hogy nem minden fényerő-szabályozó kompatibilis az összes márkájú izzóval, ezért vásárlás előtt tanácsos megismerni a szabályozható izzó kínálatot.

how to install a dimmer switch step 5

Összefoglaló

Reméljük hasznos volt a bejegyzésünk, amiből megtudhattad, hogyan telepítsd a fényerő szabályzó kapcsolót

Felelősségi nyilatkozat

A WD-40 termékeinek bemutatott és ismertetett felhasználási módjait a felhasználók szolgáltatták a WD-40 vállalat számára. Ezeket a felhasználási lehetőségeket a WD-40 vállalat nem tesztelte és nem is képezik a WD-40 vállalat hivatalos felhasználási ajánlásait. A WD-40 vállalat termékeinek használatakor, kérjük mindig hallgasson a józan észre! Mindig kövesse a használati utasítást és mindig tartsa szem előtt a csomagoláson feltüntetett figyelmeztetéseket! 

Hasonló Útmutatók

Kapcsolat

Meteor CEE H-2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Hungary

© 2021 WD-40 Company