tracking

Hogyan tartsd karban az evezőgéped?

Nem tudod, hogyan tartsd karban az evezőgéped? Ebből a rövid összefoglalóból megtudhatod.

Az evezőgép olyan edzőtermi felszerelés, amely lehetővé teszi, hogy számos izmod, különösen hasi, láb- és karizmaidat alaposan megdolgoztasd, a hátizmok jelentős részvételével. Helyes és rendszeres használat esetén az evezőgép kiváló eredményeket garantál anélkül, hogy a végletekig kifáradnál. Néhány evezőgépnek két karja van, olyasmi, mint két evezőnek a vége, amelyeket ugyanúgy kell működtetni, mint a hagyományos evezőket. Más modelleken egy fogantyú van egy kábelhez rögzítve, amelyet ki kell húzni. Minden modell rendelkezik egy sínnel melyen az ülés előre-hátra csúszik, mint egy evezős csónakban.

Mindkét változat rendelkezik egy állítható rendszerrel, amely ellenáll a működésnek (ellentart), és a karokat vagy a fogantyúval ellátott kábelt visszahúzza nyugalmi helyzetbe. Minden rendszer állítható a felhasználó képességeinek és igényeinek megfelelően. A gépeken különböző mozgó alkatrészek vannak, ezért rendszeres karbantartást kell végeznünk a kondigépek zavartalan működése érdekében. Függetlenül a tulajdonunkban lévő evezőgép típusától, van néhány általános irányelv az evezőgép karbantartására.

Amire szükséged lesz

Lépés 1: Általános tisztítás

Az evezőgépet gyakran kell tisztítani, eltávolítva a port, amely akadályozhatja a különféle alkatrészek zavartalan mozgását. Az evezőgép tisztításához soha ne használj gyúlékony vagy maró anyagokat. Ne használj oldószereket (például benzint, acetont, petróleumot, ammóniát vagy klórozott anyagokat tartalmazó olajat) a műanyag alkatrészek tisztításához. Részesítsd előnyben a puha, szöszmentes ruhával (mikroszál) felvitt vízalapú termékeket. Tisztítsd meg a gép keretét nedves ruhával (ne csöpögjön, csak nedves legyen).

Hogyan tartsd karban az evezőgéped

Lépés 2: Általános kenés

A csapágyak és a csúszósín gondos tisztítása elengedhetetlen az evezőgép megfelelő karbantartásához. Használj szilikon sprayt, például WD-40 Szilikon Spray kenőanyagot (amely taszítja a szennyeződéseket és kiváló kenési, ápolási tulajdonságokkal rendelkezik az alkatrészek tökéletes mozgásának biztosítása érdekében) a fém alkatrészek és a csúszó sín kenéséhez. Sok evőgép összecsukható. A vázszerkezeteket mindig jól kend be ugyanazzal a termékkel.

Hogyan tartsd karban az evezőgéped

Lépés 3: Az elektromos részek védelme

Az izzadság nyoma károsíthatja a fém vagy az elektromos alkatrészeket. Célszerű rendszeresen permetezni a különféle elektromos csatlakozókra (kijelzőkbe és egyéb elemekbe) az idegen anyagok nyomát hatékonyan eltávolító gyorsan száradó tisztítót. Ezzel helyreállíthatjuk vagy javíthatjuk az elektromos vezetőképességet, és gyorsan behatolhatunk a nehezen elérhető területekre. Ugyanez a lépés ajánlott az elemtartóban is, ha van ilyen.

Hogyan tartsd karban az evezőgéped

Lépés 4: Evezővel rendelkező gépek karbantartása

Az evezőkaros evezőgép általában hidraulikus dugattyúkkal ellensúlyozza a felhasználó tevékenységét. Ezek a dugattyúk rendelkeznek a mozgáshoz szükséges erő beállítására szolgáló rendszerekkel. Minden mozgó alkatrészt érdemes bekenni a WD-40 Specialista PTFE kenőanyaggal, amely száraz réteget hagy a felületeken, lehetővé téve a jobb siklást, a por, szennyeződés és zsír vonzása nélkül. Gyorsan szárad és kompatibilis az összes fémmel valamint műanyaggal.

maintain rowing machine featured

Lépés 5: Mágneses evezőgép karbantartása

A felhasználói erőt számláló rendszer egy fogantyúval ellátott kötélre (vagy kábelre) csatlakozik. Ezt az alkatrészt, különösen a fogantyúhoz való csatlakozást, rendszeresen ellenőrizni kell. Fontos, hogy nem kenni kell, hanem szárazon tisztítani

maintain rowing machine

Összefoglaló

Ebből a rövid összefoglalóból megtudhattad, hogyan tartsd karban az evezőgéped! Reméljünk hasznos volt számodra ez a bejegyzés!

Felelősségi nyilatkozat

A WD-40 termékeinek bemutatott és ismertetett felhasználási módjait a felhasználók szolgáltatták a WD-40 vállalat számára. Ezeket a felhasználási lehetőségeket a WD-40 vállalat nem tesztelte és nem is képezik a WD-40 vállalat hivatalos felhasználási ajánlásait. A WD-40 vállalat termékeinek használatakor, kérünk mindig hallgass a józan észre! Mindig kövesd a használati utasítást és mindig tartsd szem előtt a csomagoláson feltüntetett figyelmeztetéseket!

Felelősségi nyilatkozat

A WD-40 termékeinek bemutatott és ismertetett felhasználási módjait a felhasználók szolgáltatták a WD-40 vállalat számára. Ezeket a felhasználási lehetőségeket a WD-40 vállalat nem tesztelte és nem is képezik a WD-40 vállalat hivatalos felhasználási ajánlásait. A WD-40 vállalat termékeinek használatakor, kérjük mindig hallgasson a józan észre! Mindig kövesse a használati utasítást és mindig tartsa szem előtt a csomagoláson feltüntetett figyelmeztetéseket! 

Hasonló Útmutatók

Kapcsolat

Meteor CEE H-2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Hungary

© 2021 WD-40 Company