tracking

banner mup 1920x385

Rólunk

Története

Rólunk

A WD-40 Univerzális az egyik leginkább ismert márka, melyet egyaránt használnak háztartásokban és profi műhelyekben az egész világon.

A WD-40-et, melyet mindenki az első számú ápoló és probléma megoldóként ismer, több mint 60 éve találta fel a Rocket Chemical Company három alkalmazottja. A californiai San Diego kicsiny laboratóriumában azon kísérleteztek, hogy a repülőgépipar számára egy olyan oldószer termékvonalat hozzanak létre, mely megelőzi a rozsdásodást és zsírtalanít is.

A csapat vezetője, a kémikus Norm Larsen volt, aki egy olyan vízkiszorító oldaton dolgozott a NASA számára, ami megóvja az Atlas űrrakétát a rozsdától és a korróziótól.  Larsennek és csapatának 40 kísérletbe telt, míg rábukkantak a világhírű vegyületre. A termék neve innen jön WD (water displacement = vízkiszorító)- 40 (a próbálkozások száma).

Egy idő után a cég alkalmazottai elkezdték otthonukban is használni a terméket és rájöttek, hogy a hétköznapokban is jól alkalmazható.

Ez vezetett oda, hogy Larsen egy könnyen használható aeroszolos palackba töltötte a WD-40 -et, melyeknek a legelső darabjait 1958-ban kezdték el árulni.

A cég két éven belül megduplázódott és 1969-ben a Rocket Chemical Company-t az egyetlen termékéről, WD-40-re nevezték át.

Az évek során felhasználók ezrei írták meg a WD-40-nek egyedi felhasználási tapasztalatuk. Ezek időnként nagyon furcsák és egyediek.

A legérdekesebb történetek közé tartozik egy ázsiai buszsofőr esete, aki arra használta a WD-40-et, hogy eltávolítson egy óriáskígyót, mely a busz alá tekeredett össze.

Máskor egy rendőr segített WD-40-nel egy meztelen betörőnek kijutni a légkondicionáló nyílásából.

A vegyület összetétele egy szigorúan őrzött titok, mely semmit sem változott a feltalálása óta. Csak a felhasználási módok bővülnek azóta is.

Márkáink

A népszerű kék-sárga palack mellett, már széles termékpalettát kínál a WD-40 vállalat, a különböző speciális karbantartást és tisztítást igénylő termékekhez ipari, hobby és otthoni felhasználók számára.

• WD-40 Specialist termékvonal professzionális szintű speciális termékekből áll, melyet úgy fejlesztettek ki, hogy a nehezebb feladatokat könnyen elvégezhessék legyen szó ipari, barkács, otthoni vagy hobby felhasználóról.
• WD-40 Specialist Motorbike, termékvonalat az angol Superbike Series WD-40 csapatával közösen fejlesztették ki, a motorbiciklik magas színvonalú karbantartása érdekében.
• WD-40 BIKE a WD-40 márka legújabb termékcsaládja, mely megoldást nyújt a biciklik teljeskörű karbantartására, és elősegíti a teljesítmény növelést is.

Legyen szó a arról, hogy el kell tüntetni a zsírkréta nyomait a falról, vagy karban kell tartani a munkagépeket vagy akár a bicikliket és motorbicikliket szeretnénk a legjobb formában tartani a WD-40, a világ első számú probléma megoldója segítséget nyújt. Bármi is legyen a probléma, a WD-40 megbirkózik vele!

 

Kapcsolat

Meteor CEE H-2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Hungary

© 2021 WD-40 Company