tracking

Így kezdj neki a kertészkedésnek, avagy a kerti szerszámok karbantartása

Kertészkedni nagyszerű dolog, főképp ha az ember kezében olyan kerti szerszámok vannak, amelyekkel nyugodtan tud dolgozni.

Az ember ugyanis a nagy igyekezetben hajlamos megfeledkezni róluk, pedig fontos, hogy megfelelően karbantartsd őket. Az éles, jó szerszámok ugyanis megkönnyítik (sőt meg merjük kockáztatni, hogy élvezetesebbé is teszik) a munkát.

És hogyan kezdj hozzá? Megmutatjuk!

 

Távolítsd el a rozsdát

Előfordulhat, hogy a tél folyamán berozsdásodtak a kerti szerszámok. A korrózió eltávolításához válassz egy erős drótkefét.

A szerszámot alaposan fújd be WD-40-nel, majd hagyd, hogy a kenőanyag tegye a dolgát. Miután a csodaszer feloldotta a rozsdát, a foltokat már egyszerűen, a kefe segítségével eltávolíthatod.

Tipp: Előfordulhat, hogy épp elfogyott a WD-40-ed. Ilyenkor hatásos lehet, ha a szerszámot 20 percre ecetes vízbe áztatod és utána dörzsölöd le a kefével a rozsdát. Azonban a WD-40 nem csak a korrózió eltávolításhoz, hanem annak  megelőzésére is kiváló, így semmiképp sem érdemes kihagyni a kenőanyaggal való ápolást.

 

Figyelj a metszőollókra

Fontos, hogy az ollókat is megtisztítsd a rátelepedett káros baktériumoktól, nehogy a tavaszi metszés közben elkapjon valamilyen betegséget a facsemete. Erre kiválóan alkalmas egy sima, mosószeres- vagy benzines rongy. (A gyantát, nedveket egyébként érdemes minden metszés után eltávolítani.)

 

Fend meg az eszközöket

A kapák, kaszák, ásók és a metszőollók egy idő után mind-mind kicsorbulnak. Ez teljesen természetes, hiszen a föld és a fa koptatják a fémet. Azonban életlen eszközökkel szinte lehetetlen dolgozni, épp ezért érdemes egyenként egy fenőkővel vagy élezővel végigfenni a kerti szerszámokat.

 

Előzd meg a bajt!

Miután végeztél a munkával, ügyelj arra, hogy eltávolítsd a földet a szerszámokról. A földről és a fáról könnyen megtapad a nedvesség a fémen, így érdemes egy WD-40-el átitatott törlővel végigtörölgetni őket, mielőtt elpakolod. Ezzel megelőzheted azt, hogy a szerszámok korrodálódjanak.

 

Hasznosnak találtad a tippjeinket? Oszd meg, hogy minél több hobbikertész láthassa!

 

Felelősségi nyilatkozat

A WD-40 termékeinek bemutatott és ismertetett felhasználási módjait a felhasználók szolgáltatták a WD-40 vállalat számára. Ezeket a felhasználási lehetőségeket a WD-40 vállalat nem tesztelte és nem is képezik a WD-40 vállalat hivatalos felhasználási ajánlásait. A WD-40 vállalat termékeinek használatakor, kérjük mindig hallgasson a józan észre! Mindig kövesse a használati utasítást és mindig tartsa szem előtt a csomagoláson feltüntetett figyelmeztetéseket! 

Kapcsolat

Meteor CEE H-2461 Tárnok, Pacsirtamező u. 2. Hungary

© 2020 WD-40 Company